Γερμανός πολιτικός: Τα ΜΜΕ στη Γερμανία επαναλαμβάνουν τυφλά την Προπαγάνδα των ΗΠΑ


Τα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στην κάλυψη της σύγκρουσης στη Συρία, τυφλά επαναλαμβάνουν την ρητορική των ΗΠΑ, καθώς και την πρόθεση να δημιουργήσουν στους αναγνώστες τους τις εικόνες των «εχθρών», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik το μέλος του κόμματος SPD, αρθρογράφος Albrecht Müller.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  οι  γερμανικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης για τον πόλεμο στη Συρία είναι εσφαλμένες, με τους περισσότερους από τους κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης στη Γερμανία να είναι στενά "συνδεδεμένα με τα διατλαντικά συμφέροντα".
Σύμφωνα με τον Müller, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι οποιαδήποτε αμερικανική προπαγάνδα σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία, αρχίζει αμέσως να επαναλαμβάνεται στη Γερμανία.
"Για παράδειγμα, αν o Τζον Κέρι ισχυριστεί ότι η Ρωσία βομβαρδίζει το ανατολικό Χαλέπι, και το αποκαλέσει αυτό «βάρβαρο», το ίδιο επαναλαμβάνεται άμεσα από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, το τηλεοπτικό κανάλι ARD, τις γερμανικές εφημερίδες, και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός, αν πρόκειται για αλήθεια", είπε ο Müller.
Σημείωσε επίσης, ότι «την βαρβαρότητα στη Συρία μπορεί να την δει κανείς σχεδόν παντού», αλλά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης απλώς επαναλαμβάνουν αυτά που λέει ο Κέρι.
"Είναι ένα είδος υστερόγραφου στην προπαγάνδα. Εμείς στη Γερμανία συνδεόμαστε άμεσα με όσα έχουν ειπωθεί στις ΗΠΑ», Δήλωσε ο  Müller.
Ο πολιτικός υπενθύμισε ότι ο Γερμανός δημοσιογράφος Jürgen Todenhοefer αποκάλυψε τους δεσμούς μεταξύ των ΗΠΑ και της Αλ Κάιντα, το οποίο ήταν ένα χαστούκι στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ισχυρίζονται ότι η Δύση βοηθά μόνο την «μετριοπαθή αντιπολίτευση".
«Δεν μπορώ να κρίνω πόσο απαραίτητη είναι η επιθετικότητα της Δύσης στη Συρία, αλλά ένα πράγμα ξέρω στα σίγουρα: όλες οι προσπάθειες για την ανατροπή των καθεστώτων στη Λιβύη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή και σε θύματα», συνοψίζει ο Müller.

Πηγή: tokoutsavaki/ria.ru

Ότι και στην Ελλάδα έχουμε πολυφωνική αντιρωσική μονοφωνία... όπως και στη Γερμανία και σε όλες τις άλλες χώρες που ανήκουν στην Δύση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes