Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε Λιβύη και Ιράκ


Αν προέκυπτε σχετικό αίτημα από Λιβύη ή ΙΡΑΚ ...η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει τη συμμετοχή της σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις χώρες αυτές.

Ο Ρώσος υφυπουργός εξωτερικών Mikhail Bogdanov δήλωσε χθες Τρίτη, ότι η χώρα του θα εξετάσει τα αιτήματα από το Ιράκ και τη Λιβύη σχετικά με το ενδεχόμενο ρωσικής συμμετοχής σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις χώρες αυτές, εάν και εφόσον λάβει τέτοιου είδους αιτήματα, δημοσίευσε ο όμιλος συζήτησης του Βαλντάι.
Η ένοπλη σύγκρουση στη Λιβύη ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2011, μετά από διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σε επαρχίες της Λιβύης με απαιτήσεις για την παρίτηση του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για περισσότερο από 40 χρόνια. Μετά την ανατροπή του η ηγεσία διεκδικήθηκε από δύο αντίπαλες κυβερνήσεις - το διεθνώς αναγνωρισμένο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων με βάση το Τομπρούκ και το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο με έδρα την Τρίπολη.
"Ο Mikhail Bogdanov δήλωσε επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρχει αίτημα από τις αρχές του Ιράκ και της Λιβύης για τη συμμετοχή της Ρωσίας σε επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών στο έδαφος των χωρών αυτών, το οποίο η ρωσική ηγεσία θα εξετάσει προσεκτικά", έγραφε η δήλωση του ομίλου.
Πηγή: sputniknews.com



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes