AL-γεβρα, AL-χημεία, AL-γόριθμος... Η χρυσή εποχή του Ισλάμ


Δέκατος Αιώνας. Κάποιοι λύνουν εξισώσεις, μετρούν τις πλευρές των τριγώνων, χρησιμοποιούν ημίτονα, συνημίτονα... τριγωνομετρία δηλαδή κι επινοούν όρους όπως AL-γεβρα, AL-χημεία και AL-γόριθμος. Ήταν Πέρσες Μουσουλμάνοι.

H Xρυσή Εποχή του Ισλάμ που ξεκίνησε από το 786 μ.Χ όπου ανθούσαν τα γράμματα, οι επιστήμες και οι Τέχνες στο Ισλάμ διεκόπη βίαια τον 12ο αίωνα με τις επιδρομές των Μογγόλων και των Σταυροφόρων.
Οι μεταφράσεις επιστημονικών συγγραμμάτων κι άλλων κειμένων από άλλους πολιτισμούς ήταν κορυφαίας σημασίας και το Χαλιφάτο ξόδευε τεράστια ποσά για τέτοιες μεταφράσεις. Η απόκτηση γνώσης ήταν επιβεβλημένη από το Κοράνι. 
Οι Χριστιανοί των χωρών όπως η Συρία είχαν εξέχοντα ρόλο στα Χαλιφάτα, καθώς μετέφραζαν στα Συριακά τα Ελληνικά κείμενα, ώστε να μεταφραστούν κατόπιν πιο εύκολα στα Αραβικά.
Αυτά που μόλις τώρα ανακάλυψα ...βλέποντας ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία των εξισώσεων στη Δημοτική Τηλεόραση της Θεσ/νίκης ...φαίνεται ότι δεν πρέπει να τα γνωρίζουμε εμείς οι "πολιτισμένοι" της Δύσης, που βομβαρδίζουμε συνεχώς τις πλούσιες Αραβικές Χώρες, που δεν ελέγχουν οι Σιωνιστές τοκογλύφοι.












Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes