Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει παραδώσει στο Χαλέπι «ούτε ψίχουλο ψωμιού».

© РИА Новости. Михаил Алаеддин
Η Ρωσία έχει παραδώσει στο Χαλέπι πάνω από 100 τόνους βασικά αγαθά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παραδώσει στους Σύριους ούτε «ψίχουλο ψωμιού», είπε ο επίσημος εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

Έτσι, σχολίασε σχετικά τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kirby ότι οι κάτοικοι του Χαλεπίου δεν αισθάνονται τα οφέλη της ανθρωπιστικής παύσης, την οποία εφαρμόζει η Ρωσία.
Οι κάτοικοι του Χαλεπίου έχουν λάβει φαγητό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τον ακύρωσε ο Konashenkov. "Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν έχει παραδώσει στους Σύριους, για τους οποίους υποτίθεται ότι νοιάζεται τόσο πολύ, ούτε ψίχουλο ψωμιού», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες δηλώσεις όπως αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης, δείχνουν πόσο διαφορετική είναι η αντίληψη της Ουάσιγκτον και της Μόσχας στην «χρήση» της ανθρωπιστικής παύσης. Για τη Ρωσία αποτελεί, πρώτο και κυριότερο μέλημα να βοηθήσει τους ανθρώπους, είπε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.
"Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της λειτουργίας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία, δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στη συμφιλίωση και στην ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύριους», είπε.
Μια άλλη ανθρωπιστική παύση εφαρμόστηκε στο Χαλέπι από τις 9:00 έως τις 19:00 στις 4 Νοεμβρίου. Στους μαχητές προτάθηκε να σταματήσουν να πολεμούν και να φύγουν από τη πόλη με τα πυροβόλα όπλα από δύο συγκεκριμένους διαδρόμους, ωστόσο, οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, που είναι περικυκλωμένες από τον Συριακό Στρατό, αρνήθηκαν ν' αφήσουν τις ανατολικές περιοχές. 
Η εξέλιξη της κατάστασης στο ειδικό πρόγραμμα του RIA Novosti «ο πόλεμος στη Συρία».

Παρακάτω φωτογραφίες από την ανθρωπιστική αρωγή των Ρώσων στους Σύριους:













Πηγή: tokoutsavaki/ria.ru



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes