ΗΠΑ και Τουρκία: Συμφώνησαν να πολεμήσουν, να ανακτήσουν και να διοικήσουν από κοινού τη Ράκα


Το ότι η Ράκα βρίσκεται στο κέντρο της επικράτειας της Συρίας δεν φαίνεται να απασχολεί Αμερικανούς και Τούρκους. Με τις ευλογίες του ΟΗΕ... ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αρπάζει ό,τι μπορεί και χωρίς συνέπειες ή κυρώσεις. 

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας απέναντι στην Αμερικανοτουρκική συμφωνία για την από κοινού ...διοίκηση της Ράκας στη Συρία.


Δημοσιεύει σχετικά ο "ΣΚΑΪ":Στη διάσκεψη που έλαβε χώρα στην Άγκυρα, όπως αναφέρει το αμερικανικό Υπουργείο εθνικής Άμυνας, οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά τα επόμενα βήματα της συμμαχίας στη Συρία και το Ιράκ. 
Μετά το πέρας της συνάντησης ο στρατηγός Τζόι Ντάνφορντ είπε: «η Τουρκία είναι βασικός εταίρος μας στη μάχη έναντι στην τρομοκρατία του ISIS. Σήμερα συμφωνήσαμε από κοινού να πολεμήσουμε, να ανακτήσουμε και να διοικήσουμε από κοινού τη Ράκα». 

Ο Αμερικανός στρατηγός σημείωσε επίσης πως οι επιχειρήσεις ενάντια στην αποκαλούμενη και πρωτεύουσα του ISIS έχουν ήδη ξεκινήσει παράλληλα με τις επιχειρήσεις που διεξάγονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος για την ανακατάληψη της Μοσούλης. 
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes