Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα για δραστηριότητες Γκιουλενιστών στη Δυτική Θράκη


Οι Τούρκοι προειδοποιούν την Ελληνική Κυβέρνηση ότι οι οπαδοί του Γκιουλέν άρχισαν να δραστηριοποιούνται στη Θράκη και θα προσπαθήσουν να διχάσουν και να ξεσηκώσουν τους Μουσουλμάνους με σκοπό να ασκήσουν πίεση στον Ερντογάν.


Η "Hurriyet Daily News" αναφορικά στο θέμα αυτό δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο. Προσέξτε ότι τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης τους αποκαλεί Τούρκους συμπατριώτες:


Η τρομοκρατική οργάνωση των Φετουλαχιστών (FETÖ) μπορεί να προσπαθήσει να προκαλέσει αναταραχή μεταξύ των Τούρκων της Δυτική Θράκης, προειδοποίησε τους Έλληνες αξιωματούχους ο υπουργός για θέματα Ε.Ε. Ömer Çelik κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα.
«Γνωρίζουμε ότι προετοιμάζουν μια δραστηριότητα για να διχάσουν την τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη. Μερικά από τα (FETÖ) μέλη τους πραγματοποιούν στη περιοχή δραστηριότητες με διάφορους τρόπους. Πληροφορήθηκα από φίλους, και θα επιμείνουμε στην ευαισθησία μας για το θέμα αυτό», δήλωσε ο  Çelik σε δημοσιογράφους τις 3 Νοεμβρίου σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα.
«Θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν περισσότερες δραστηριότητες στη Δυτική Θράκη για να προκαλέσουν αναταραχές μεταξύ των συμπατριωτών μας και την κοινότητά μας», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Ε.Ε. δήλωσε ότι διεξάγονται συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους για να τους ενημερώσει για τις δραστηριότητες της FETÖ στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο Çelik είπε ότι μέλη της οργάνωσης των Γκιουλενιστών μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα στη περιοχή των Βαλκανίων μέσω Τουρκίας και Βουλγαρίας, κι αυτό προκαλεί ανησυχία στις τουρκικές αρχές.
«Έχουμε την αίσθηση ότι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, στην Ελλάδα ή αλλού, ειδικά στην περιοχή της Δυτικής Θράκης περνώντας όχι μόνο τα Τουρκικά αλλά και τα Βουλγαρικά σύνορα», είπε.
Ο Çelik ερωτήθηκε επίσης για την κατάληψη του εργοταξίου κατασκευής του πρώτου τζαμιού της πρωτεύουσας στην κεντρική περιοχή του Βοτανικού από μία ομάδα του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής και μελλών άλλων ακροδεξιών ομάδων, που φαίνεται να είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για την εμπόδιση της κατασκευής του τζαμιού.
«[Η κατασκευή του τεμένους] έγινε ατζέντα μετά την κατάληψη της περιοχής του εργοταξίου από ρατσιστές», είπε. «Η κατασκευή του πλουραλισμού σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα εξυπηρετήσει την εσωτερική ειρήνη της χώρας και την κοινωνική ειρήνη. Ποτέ δεν θα δεχτούμε δραστηριότητες εκτός από εκείνες που θα συμβάλουν στην κοινωνία της εν λόγω χώρας εντός των ορίων του δικαίου της χώρας αυτής».

Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για την Κύπρο, ο Çelik δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση στο θέμα των εγγυήσεων είναι εκτός θέματος για την Τουρκία.




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes