Μην ξεχάσω...: χρόνια πολλά για του Αγίου Πολυτεχνείου - βοήθειά σας - μεθαύριο


Οργανωμένο από τους φοιτητές ή από την Μοσάντ, την CIA και την ΚΥΠ;
Αυθόρμητο ή σχεδιασμένο; 

Του Δημήτρη Καρατζά

Όπως και αν είχαν τα πράγματα, είναι χαρακτηριστική η προπαγάνδα σοβιετικού τύπου που περιέβαλλε τα γεγονότα αυτά με μια ατμόσφαιρα εποποιίας που διδασκόμενη στα σχολεία δηλητηριάζει τελικά τους μαθητές χωρίς κανένα λόγο πλέον.
Οι "ήρωες" δικαιώθηκαν... μπήκαν στη Βουλή, έγιναν δρόμοι, πήραν συντάξεις και βολεύτηκαν με κάθε τρόπο... μένει η απέχθεια των μαθητών προς το στρατό, δηλαδή προς την υποχρέωσή τους να μάθουν πως να υπερασπιστούν τα σπίτια τους, τη μάνα και τον πατέρα τους και η εντύπωση, πως ένας όχλος από "αυθόρμητα" μαζεμένους διαμαρτυρόμενους, μπορεί να γκρεμίσει μια δικτατορία, καταλαμβάνοντας ένα κτίριο.
Τα μυαλά πουρές, εν ολίγοις. 
Απέχουμε! Ας γιορτάσουν μεταξύ τους σε ρομαντική ατμόσφαιρα με φανφάρες του Μίκη.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΓΙΝΕ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ Κ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΤΗΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ!!!!ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!!!!!!!!ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΜΕΧΡΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ!ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ Η "ΕΞΕΛΙΞΗ" Κ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ" ΤΩΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ!!!!!ΝΤΡΟΠΗ Κ ΑΙΣΧΟΣ! ΑΛΛΑ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ......

Ανώνυμος είπε...

Το Πολυτεχνείο, ηλίθιε, δεν είναι η καραμέλα που πιπιλάς για τη γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι η εικόνα του 20χρονου παιδιού που αψηφά τα τεθωρακισμένα, που κάθεται απέναντι τους βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να το νικήσουν. Είναι η νίκη της νιότης απέναντι στον καταπιεστή, απέναντι στον δυνάστη. Είναι η μόνιμη νίκη της νιότης, ηλίθιε, που κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.

Μαρία Αγγελάκη είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε ηλίθιε, μπερδεύεις μία προσωπική, ρομαντική ιδεοληψία (η καραμέλα που πιπιλάς κάθε χρόνο, αυτή την εποχή) με την ιστορική πραγματικότητα. Και τότε και τώρα είχαμε και έχουμε νέα παιδιά (βαλτά ή θύματα) που αγωνίζονταν και αγωνίζονται για λάθος ιδανικά και πολιτικές. Και τότε και τώρα είχαμε και έχουμε και τους εισαγόμενους ενορχηστρωτές αυτών των στημένων καταστάσεων. Τι να λέμε όμως...είναι μόνιμη η νίκη της ηλιθιότητας, του εθελοτυφλισμού και της άγνοιας στο κεφάλι σου ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει "Πολυτεχνείο".

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes