M. T. Flynn: Η σύμμαχός μας Τουρκία περνά κρίση και χρειάζεται την στήριξή μας

Αντιπτέραρχος Michael T. Flynn ο κορυφαίος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ
Είναι δίκαιο να πει κανείς ότι οι περισσότεροι Αμερικάνοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να γίνει με τη σύμμαχό μας Τουρκία αυτές τις ημέρες, καθώς υφίσταται μια παρατεταμένη πολιτική κρίση που δημιουργεί μια παρατεταμένη αστάθεια. Τα ΜΜΕ των ΗΠΑ κάνουν στείρα αναμετάδοση των μέτρων καταστολής της κυβέρνησης Ερντογάν κατά των αντιφρονούντων, χωρίς να βλέπουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις.

Του Αντιπτέραρχου Michael T. Flynn



Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Τουρκία είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Η Τουρκία είναι στην πραγματικότητα ο ισχυρότερος σύμμαχός μας κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS), καθώς και μια πηγή σταθερότητας στην περιοχή. Παρέχει απολύτως απαραίτητη συνεργασία στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ. Αλλά η διοίκηση του Ομπάμα κρατά την κυβέρνηση του Ερντογάν σε απόσταση – μία ασύνετη πολιτική που απειλεί τη μακρόχρονη συμμαχία μας. Το πρωταρχικό μήλο της έριδος μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ένας σκοτεινός ισλαμιστής μουλάς που κατοικεί στην Πενσυλβανία, τον οποίο κάποτε ο πρόεδρος Κλίντον αποκάλεσε «φίλο» του σε ένα πολυδημοσιευμένο βίντεο.



Ο Γκιουλέν αυτοπροσδιορίζεται ως μετριοπαθής, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν ριζοσπάστη ισλαμιστή. Έχει καυχηθεί δημοσίως για τους «στρατιώτες» του που περιμένουν τις εντολές του να πράξουν οτιδήποτε κι αν τους διατάξει να κάνουν. Αν ήταν αλήθεια μετριοπαθής, δεν θα βρισκόταν στην εξορία, ούτε θα έξαπτε την έχθρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του.



Για όσους από εμάς έχουν μελετήσει προσεκτικά την πορεία των Seyed Qutb και Hasan al Bana, τους ιδρυτές και τους οπαδούς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα λόγια και οι πράξεις του Γκιουλέν μας είναι πολύ οικία. 
Ο μακαρίτης Seyed Qutb ειδικά είχε το ίδιο καλούπι με τον Γκιουλέν. Ο συγγραφέας 24 βιβλίων σχετικά με την εκπαίδευση και τις τέχνες, συγκέντρωσε έναν εσωτερικό κύκλο διανοουμένων και ισχυρών πολιτικών. Αλλά σε αντίθεση με αυτό το καλά καλυμμένο προσωπείο, τα γραπτά του Qutb αποτελούσαν έμπνευση σε τρομοκρατικές ομάδες όπως η Αλ Κάιντα. Ο Qutb απαγχονίστηκε το 1966 στην Αίγυπτο για υποκίνηση εξέγερσης.
Ομοίως ο Hasan al Bana, Αιγύπτιος που πέθανε το 1949, όρισε την πρώτη φάση της προληπτικής τζιχάντ ως μία μακρά και ήρεμη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ως και ένα τέταρτο του αιών, για να προετοιμάσει τις ένοπλες δυνάμεις για ένα αποφασιστικό χτύπημα. Είναι ευρέως γνωστό ότι ο al Bana δήλωσε ότι η Σαρία αποτελεί την μόνη αποδεκτή μορφή νόμου.
Για επαγγελματίες στην κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών, η σφραγίδα του τρόμου είναι πάν’ απ’ όλα οι δηλώσεις του μουλά Γκιουλέν, σύμφωνα με την παράδοση των Qutb και al Bana. Το τεράστιο παγκόσμιο δίκτυο του Γκιουλέν έχει όλα τα απαραίτητα σημεία να συμβαδίζει με την περιγραφή ενός επικίνδυνου αδρανούς τρομοκρατικού δικτύου. Από την οπτική γωνία της Τουρκίας, η Ουάσιγκτον υποθάλπει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν της Τουρκίας.
Η σιωπή της Ουάσιγκτον σε αυτό το εκρηκτικό θέμα λέει πολλά, όταν ακούμε τον απίστευτο ισχυρισμό ότι ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας οργάνωσε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, βομβάρδισε το δικό του κοινοβούλιο και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στην ισχυρή τουρκική οικονομία, μόνο και μόνο για να μπορεί να καθαρίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Αυτός ο αβάσιμος ισχυρισμός είναι μία σκοτεινή υπενθύμιση των μοχθηρών φημών που διαδίδονται από τους εχθρούς μας, ότι η 11/09 ήταν εσωτερική δουλειά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ως δικαιολογία εισβολής σε μουσουλμανικά εδάφη για την αρπαγή του πετρελαίου τους!
Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι οι Αμερικανοί φορολογούμενοι συμβάλουν στην χρηματοδότηση των 160 αυτόνομων επιχορηγούμενων από το κράτος σχολείων του Γκιουλέν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα σχολεία έχουν λάβει περισσότερες H1-B βίζες (Βίζα Εργασίας) απ’ ό,τι η Google. Είναι αδιανόητο όργανα των θεωρήσεων βίζας νε έχουν εγκρίνει χιλιάδες βίζες σε καθηγητές αγγλικών των οποίων τα αγγλικά είναι ακαταλαβίστικα. Η εκπομπή “60 Minutes” («60 λεπτά») του CBS  καταγράφει μια συνομιλία με έναν τέτοιο εισαγόμενο καθηγητή Αγγλικών από τη Τουρκία. Αρκετές αγωγές, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων στο Οχάιο και το Τέξας, σημειώνουν παρατυπίες στη λειτουργία των σχολείων αυτών.



Ωστόσο, το δίκτυο του Γκιουλέν δεν φαίνεται να πάσχει από πρόβλημα χρηματοδότησης. Έμμισθοι δικηγόροι εργάζονται για να κρατήσουν ζωντανή την προσοδοφόρα κυβερνητική πηγή εισοδήματος για τον Γκιουλέν και το δίκτυό του. Σημαντικές φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως το Ίδρυμα Κόσμος συνεχίζουν να ενισχύουν τα αυτόνομα σχολεία του Γιουλέν.
Παρεμπιπτόντως, το Ίδρυμα Κόσμος είναι μέγας χορηγός του Ιδρύματος Κλίνον. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας γιατί ο Μπιλ Κλίντον αποκαλεί τον μουλά Γιουλέν «φίλο του». Δεν είναι μυστικό ότι ο Huma Abedin, στενός συνεργάτης και έμπιστος της Χίλαρι Κλίντον, εργάστηκε 12 χρόνια ως αναπληρωτής συντάκτης για ένα περιοδικό που εκδίδεται από το Ινστιτούτο Υποθέσεων Μουσουλμανικών Μειονοτήτων με έδρα το Λονδίνο. Αυτό το ινστιτούτο δημοσίευε τις σκέψεις των ριζοσπαστών μουσουλμάνων στοχαστών όπως οι Qutb, al Bana κ.ά.
Το αμερικανικό κοινό ξεγελιέται πιστεύοντας ότι ο Γκιουλέν είναι ένας Σούφι μελετητής που διαδίδει τις διδασκαλίες του Ρουμί, του Πέρση ποιητή, ότι εργάζεται για την επέκταση του διαθρησκευτικού διαλόγου και κάνει σπουδαία δουλειά παρέχοντας στην αμερικανική νεολαία εκπαίδευση υψηλής ποιότητας στα μαθηματικά και τις επιστήμες, καθώς και τα αγγλικά. 
Οι φωνές ανησυχίας σχετικά με αυτόν τον σκοτεινό χαρακτήρα γρήγορα πνίγονται από το τεράστιο δίκτυο δημοσίων σχέσεων και επαγγελματίες νομικούς. Δημιούργησε ένα ψεύτικο προσωπείο ότι πρόκειται δήθεν για έναν μετριοπαθή σε αντίθεση με τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας.
Αυτή η εικόνα είναι μια σκληρή υπενθύμιση ενός μεγάλου αμερικανικού λάθους μιας άλλης εποχής – που αύξησε για πάντα το κόστος της διεθνούς ασφάλειας. Όλοι μας θυμόμαστε έναν άλλο ήσυχο γενειοφόρο γέροντα κληρικό που καθόταν κάτω από μια μηλιά στο Neauphle-le-Château στα προάστια του Παρισιού το 1978.
Ισχυριζόταν ότι ήταν άνθρωπος του Θεού που ήθελε να ανατρέψει έναν δικτάτορα και να επιστρέψει την εξουσία στο λαό. Η Ουάσιγκτον τον πίστεψε. Δυστυχώς λίγο μετά την άνοδό του στην εξουσία, μέσα από την ιρανική επανάσταση, είδαμε με τρόμο τους διπλωμάτες μας να πιάνονται όμηροι για 444 ημέρες στη χώρα που κάποτε αποτελούσε έναν από τους ισχυρότερους συμμάχους μας στη Μέση Ανατολή.
Ο κόσμος δεν ξανάγινε ποτέ πια όπως ήταν πριν μετά από εκείνο το μη αναστρέψιμο λάθος. Ο Αγιατολάχ Χομεϊνί, ο ήσυχος άνθρωπος του Θεού κάτω από τη μηλιά, δημιούργησε τον μεγαλύτερο χορηγό τρομοκρατίας στο κόσμο. Οι επαναστάτες φύλακές του δημιούργησαν την Χεζμπολάχ, τη διάσημη τρομοκρατική οργάνωση με έδρα τον Λίβανο.
Οι τρομοκράτες του Αγιατολάχ σκότωσαν Αμερικανούς στρατιώτες και σφάγιασαν κατά χιλιάδες Ιρακινούς σουνίτες, και οι θηριώδεις του Δυνάμεις των Quds σκότωσαν αθώους αμάχους σουνίτες στη Συρία. Τελικά, η ISIS έγινε η ριζοσπαστική σουνιτική απάντηση, στο χάος που προκάλεσε ο καλός μας μουλάς, κάτω από τη μηλιά.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται όταν άνθρωποι επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος. Ήρθε η ώρα να ξαναδούμε τη σημασία της Τουρκίας και να βάλουμε τις προτεραιότητές σε σωστή σειρά. Είναι παράλογο να στρατευόμαστε εναντίον της Τουρκίας, την σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, καθώς η Ουάσιγκτον ξεγελάστηκε από αυτή τη μασκοφόρα πηγή τρόμου και αστάθειας που βρίσκεται με όλες της ανέσεις της στην αυλή μας στην Πενσυλβανία.
Πρέπει να προσαρμόσουμε την εξωτερική μας πολιτική να αναγνωρίζει την Τουρκία ως προτεραιότητα. Πρέπει να δούμε τον κόσμο από το πρίσμα της Τουρκίας. Τι θα κάναμε αν αμέσως μετά την 11/9 ακούγαμε την είδηση ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ζει σε μία όμορφη έπαυλη σε ένα τουρκικό θέρετρο, ενώ λειτουργεί 160 αυτόνομα χρηματοδοτούμενα από το κράτος σχολεία που χρηματοδοτούνται από τους Τούρκους φορολογούμενους;
Οι δυνάμεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ αντλούν την ιδεολογία τους από ριζοσπαστικούς κληρικούς όπως ο Γκιουλέν, ο οποίος διευθύνει μια απάτη. Δεν θα έπρεπε να του παρέχουμε ασφαλές καταφύγιο. Σ’ αυτή την κρίση είναι επιτακτική η ανάγκη να θυμόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι.

-------------------
Ο αντιπτέραρχος Michael T. Flynn είναι τέως διευθυντής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών και συγγραφές του Bestseller της New York Times «Το πεδίο της μάχης».




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes