Τουρκικό ΥΠΕΞ: Επιβλαβείς και απερίσκεπτες οι δηλώσεις του Καμμένου για τον Ερντογάν

© AFP 2016/ Sakis Mitrolidis
Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε επιβλαβείς και απερίσκεπτες τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου σχετικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα ο Καμμένος είχε αντιδράσει σκληρά στις κρίσιμες δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 που καθόρισε τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας. Είπε, «εάν ο Ερντογάν θέλει να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάννης, τότε πάμε πίσω στη Συνθήκη των Σεβρών» (οι όροι της οποίας ήταν πολύ χειρότεροι για την Τουρκία). Αποκάλεσε τις δηλώσεις της Άγκυρας για τη Συρία "ηλίθιες", οι οποίες οδήγησαν στο γεγονός ότι «ο Ερντογάν έπεσε στα τέσσερα, ζητώντας συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν».
«Επιστρέφουμε στη δήλωση, για τον Πρόεδρό μας, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, που ως γνωστόν είναι ανεπαρκής στην λογική αξιολόγηση των εξελίξεων και να εκφράσει την εκτίμησή του. Η στάση του βλάπτει τις προσπάθειες που καταβάλουμε για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Για άλλη μια φορά καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Καμμένο να απέχει από τέτοιου είδους δηλώσεις και να ενεργεί με την ευθύνη και τη σοβαρότητα όπως αρμόζει σε υπουργό κράτους» - έλεγε η δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπως την έλαβε το RIA Novosti.

Πηγή: ria.ru/tokoutsavaki



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes