«Αυθόρμητη» εξεγέρση στα Κατεχόμενα για την ...αλλαγή της ώρας


Όταν τα δίκτυα του Soros οργανώνουν διαδηλώσεις... αρκεί και η πιο γελοία αφορμή. Στην φιλορωσική Αρμενία... είχαν διαδηλώσει γιατί απλά αυξήθηκε το ηλεκτρικό ρεύμα. Εδώ μας παίρνουν και τα σώβρακα οι άνθρωποι του Soros και φυσικά δεν κινητοποιείται κανείς, γιατί μόνο αυτοί ξέρουν να οργανώνουν πετυχημένες «αυθόρμητες» εξεγέρσεις. 

Στα κατεχόμενα οι Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν «αυθόρμητα» γιατί θέλουν να αλλάξουν την ώρα (!)... και να είναι διαφορετική από αυτήν της Τουρκίας! Ξεκάθαρο υπονοούμενο απόσχισης φυσικά προς τον Ερντογάν... 
Σημειώστε ότι η Τουρκία έχει την ίδια ώρα με την Ελλάδα... αλλά οι Τουρκοκύπριοι «αυθόρμητοι διαδηλωτές» ...θέλουν να έχουν ώρα Βερολίνου, Λονδίνου ή Μαδρίτης.


Οι Τουρκοκύπριοι βγήκαν στους δρόμους και ζητούν να συμβαδίζει η ώρα τους με την ευρωπαϊκή και όχι την τουρκική, καθώς πιστεύουν πως αυτή είναι η αιτία του πολύνεκρου τροχαίου με τους μαθητές

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο στο ψευδοκράτος στο πλαίσιο γενικής απεργίας που πραγματοποιεί η πανσυνδικαλιστική πλατφόρμα Τουρκοκυπρίων. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αλλαγή της ώρας ώστε να συμβαδίζει με αυτή της υπόλοιπης Ευρώπης και όχι με αυτή της Τουρκίας, η οποία έχει αποφασίσει να παραμείνει στη θερινή ώρα.
Οι Τουρκοκύπριοι θεωρούν ότι η απόφαση αυτή αποτελεί έναν από τους λόγους του πρόσφατου τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη σχολικό λεωφορείο στον Πενταδάκτυλο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο μαθήτριες και ο οδηγός. Ζητούν αλλαγή της ώρας και βελτίωση των δρόμων, καθώς και παραιτήσεις υπευθύνων. 
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβαν μέρος όλες οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών, “δημοσίων υπαλλήλων”, γιατρών και νοσηλευτών, εργαζομένων στα τελωνεία και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία των κατεχομένων ο “δημόσιος” τομέας ενώ με προσωπικό ασφαλείας εργάζονται οι υπηρεσίες βάρδιας.
Σε δύο περιπτώσεις επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών εργαζομένων και μαθητών από τη μια και της “αστυνομικής δύναμης” που βρισκόταν έξω από το κτίριο του “πρωθυπουργικού γραφείου” από την άλλη. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ένα άτομο λιποθύμησε και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο που είχε κληθεί νωρίτερα στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η λεγόμενη αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών. 



«Μερσεντές αντί για δρόμους»
Ένας μαθητής αναφέρθηκε στις νεκρές συμμαθήτριες του και με συναισθηματικό – όπως αναφέρεται - τρόπο ενώ μιλώντας μπροστά από την “πρωθυπουργία” εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συντεχνιών Τουρκοκυπρίων εργαζομένων (Türk-Sen), Αρσλάν Μπιτσιακλί σημείωσε ότι το 99% του “λαού” θέλει να εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα και διερωτήθηκε γιατί δεν το κάνει η “κυβέρνηση”. Αυτοί που λένε ότι διοικούν τη “χώρα”, είπε, θα πρέπει να ακούσουν το “λαό” τους. Μέχρι οι υπεύθυνοι να δώσουν λογαριασμό, να αλλάξει η ώρα και να περάσουν στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονται, πρόσθεσε ο ίδιος επικρίνοντας την “κυβέρνηση” ότι αντί να φτιάξει δρόμους αγοράζει Μερσεντές, με το πλήθος να φωνάζει το σύνθημα “Να πουληθούν οι Μερσεντές να γίνουν δρόμοι”.
Στο μεταξύ, αντικείμενο σχολιασμού αποτελεί η επιλογή να τοποθετηθεί έξω από το "πρωθυπουργικό γραφείο" λαμαρίνα στη θέση της περίφραξης την οποία είχαν ρίξει την περασμένη εβδομάδα διαδηλωτές. Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χλευάζουν το γεγονός με κριτική διάθεση, αλλά και χιούμορ. 
Στη φωτογραφία, σχολιάζεται με επίκριση η τοποθέτηση λαμαρίνας, η οποία χλευαστικά αναφέρεται ότι παραχωρήθηκε με χορηγία της Mercedes, επικρίνοντας παράλληλα την πρόσφατη απόφαση για αλλαγή όλων των "υπουργικών" αυτοκινήτων με την συγκεκριμένη μάρκα. 



Σύμφωνα με τον λεγόμενο «υπουργό Υγείας» Φαίζ Σουτσιούογλου από τα πρωινά επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε άτομα.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα  «Κίπρις Ποστασί» ο κ. Σουτσιούογλου ανέφερε ότι πρόκειται για τρεις “αστυνομικούς” και δύο διαδηλωτές εκπαιδευτικούς. 
Μεταξύ των “αστυνομικών” είναι και μια έγκυος η οποία ήταν στο χώρο της διαδήλωσης και φέρεται να έφαγε κλωτσιά γι' αυτό και κρατήθηκε υπό εποπτεία στο νοσοκομείο. Κανείς από τους πέντε δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Εξάλλου ανακοινώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν.
Στο μεταξύ, με γραπτή του δήλωση ο Σερντάρ Ντενκτάς, λεγόμενος “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός δημοσιονομικών” έκανε λόγο για εκμετάλλευση του πόνου μετά το τραγικό δυστύχημα.

Εξήγησε ότι η μη αλλαγή της ώρας έγινε για πρακτικούς λόγους, δεν είναι πολιτική απόφαση και ήταν αναγκαίο λόγω του ότι όλες οι διοικητικές και άλλες εργασίες γίνονται μέσω της Τουρκίας, “που είναι η μόνη πόρτα μας στον κόσμο λόγω της απομόνωσης” και κατήγγειλε ότι όσοι δεν μίλησαν όταν η απόφαση είχε ληφθεί, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο που προκάλεσε το δυστύχημα προτίμησαν να κάνουν πολιτική.
Πηγή: protothema.gr




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes