Κι άλλος περιούσιος της Goldman Sachs στο επιτελείο του Trump


Ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs... ο περιούσιος Gary Cohn (αλλαγμένο επίθετο από Cohen) σε κορυφαία θέση της "επαναστατικής" κυβέρνησης του Trump. Θα αναλάβει τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής... για να μην γίνει ποτέ το παραμικρό, που θα μπορούσε να θίξει τα συμφέροντα των τοκογλύφων και του Σιωνισμού. 


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ζητήσει από ένα ανώτερο στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs να αναλάβει τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του, στρεφόμενος και πάλι στην Γουόλ Στριτ για να αντλήσει έμπειρους διαχειριστές στους οποίους σκοπεύει να αναθέσει τη χάραξη της πορείας της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην ομάδα μετάβασης του Ρεπουμπλικάνου.
Η επιλογή του προέδρου της Goldman, του Γκάρι Κον, 56 ετών, για την προεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας (ΣΕΟ) του Λευκού Οίκου καταγράφεται παρά τις επανειλημμένες επικρίσεις του Τραμπ σε βάρος του χρηματοπιστωτικού τομέα, που θεωρεί πως διαθέτει υπερβολική ισχύ.
Ο Τραμπ είχε σφυροκοπήσει τη Γκόλντμαν και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Λόιντ Μπλάνκφαϊν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Χαρακτήριζε τον Μπλάνκφαϊν μέρος μιας «παγκόσμιας δομής ισχύος» η οποία «ληστεύει» την εργατική τάξη των ΗΠΑ.
Οι τοποθετήσεις του Τραμπ εναντίον της Γκόλντμαν είχε προκαλέσει εκνευρισμό σε ορισμένους στη Γουόλ Στριτ, παρότι στελέχη της τράπεζας είχαν ρόλο στην εκστρατεία του Τραμπ ή προορίζονται για θέσεις-κλειδιά στην κυβέρνησή του.
Το γεγονός ότι ο Τραμπ «προτίθεται να κάνει αυτό το βήμα υποδεικνύει ότι ο πολιτικός κίνδυνος για τις μεγαλύτερες τράπεζες μπορεί να ελαττώνεται», εκτίμησε ο Τζάρεντ Σάιμπεργκ, αναλυτής της Cowen & Co., αναφερόμενος στον ενδεχόμενο διορισμό του Κον στο ΣΕΟ.
«Νομίζω πως ο Τραμπ πιστεύει ακράδαντα ότι το κατεστημένο θα τον βοηθήσει να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα» της αμερικανικής οικονομίας, σημείωσε ο Τζέρι Μπράκμαν, επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην First American Trust.
Ο Κον θεωρείτο από τους περισσότερους αναλυτές ο επικρατέστερος διάδοχος του Μπλάνκφαϊν.
Παράλληλα, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, ένας από τους πιο πιστούς συμμάχους του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα αναλάβει καμιά θέση στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου που θα αναλάβει καθήκοντα την 20ή Ιανουαρίου, σημείωσε ο ίδιος ο μεγιστάνας σε ανακοίνωσή του η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
«Ο Ρούντι θα ήταν ένα εξαίρετο μέλος της κυβέρνησης, σε διάφορα πόστα, αλλά σέβομαι απόλυτα και αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μείνει στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε ο Τραμπ.
Ο Τζουλιάνι θεωρείτο ένας από τους υποψήφιους για την διαδοχή του Τζον Κέρι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Πηγή: newsbeast.gr


Ο Gary Cohn προέρχεται από μία ανατολικοευρωπαϊκή εβραϊκή οικογένεια. Είναι γιος του Victor και της Ellen Cohn, και μεγάλωσε στο Shaker Heights του Ohio. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος που αργότερα έγινε μεσίτης ακινήτων. Ο Cohn σπούδασε στην Ακαδημία Gilmour, και έλαβε το πτυχίο του από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Kogod School of Business.
Πηγή: en.wikipedia.org
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes