ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Απόντες στα Δύσκολα - Παρόντες στα Καραγκιοζιλίκια


Κι ενώ ο ΥΕΘΑ είχε την προσωπική του περιπέτεια στις Άλπεις της Αυστρίας, και ο Πρωθυπουργός βρέθηκε "με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστή ταβέρνα" της Θεσσαλονίκης "για φαγητό και… ουζάκι", οι Τούρκοι πιστοί στο δόγμα τους, συνεχίζουν ακάθεκτα το αμυντικό τους έργο.Σε απόσταση αναπνοής από την Ρόδο, από τις 10 Ιανουαρίου 2017 τα κανόνια των Τούρκων βρυχώνται διότι βάλουν με αληθινά πυρά στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ρόδου, σε γεωγραφικό πλάτος και μήκος τέτοιο που παρεμποδίζει την ναυσιπλοΐα. Γι' αυτό και η ακτοπλοϊκή γραμμή Ρόδος - Μεγίστη (Καστελλόριζο) από προχθές, έως και τις 15 Ιανουαρίου 2017 θα παρεκκλίνει υποχρεωτικά της πορείας του, και με κίνδυνο μην του έρθει καμιά αδέσποτη από τους Τούρκους, θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους ακρίτες. Δεν πρόκειται φυσικά για τα πυροτεχνήματα του Ζαίρη, όπως ίσως να θέλουν να διαδίδουν οι κυβερνώντες, αλλά τουρκικά κανόνια που προφανώς "χαιρετίζουν" τις συνομιλίες για το Κυπριακό.Σαν να μην έφταναν όλ' αυτά τα χάλια της ελληνικής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής, τα σαπάκια Ρ-3Α Orion ηλικίας 50 ετών περιμένουν ακόμη την "νεκρανάστασή" τους, δηλαδή τον "εκσυγχρονισμό" τους αξίας 500 εκατ. ευρώ στο "νεκροτομείο". Οι Τούρκοι αντίθετα, επενδύουν στο μέλλον και σε μοντέρνας τεχνολογίας αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, όπως τα νέα Β737-700. Ενώ σε απάντηση των μουσειακών επιλογών του ΥΕΘΑ της Ελλάδας, επιβεβαίωσαν με τις ανακοινώσεις τους την επέκταση του προγράμματος "Meltem" και την κατασκευή ακόμα έξι (6) αεροσκαφών ATR72-600 MPA (ETB), που θα προστεθούν στην δύναμη του Τουρκικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής της γείτονας χώρας εντός του 2017 και το 2018.
Στη παραπάνω φωτογραφία υπάρχουν πληροφορίες για "ψαγμένους" από το Nr. 2 αεροσκάφος του προγράμματος με το "Extended tail Boom"
Όλα αυτά, μετά το νέο τουρκικής κατασκευής αεροσκάφος "HÜRKUŞ", που θα το δούμε κατά τον Μάιο του 2017 να κάνει δοκιμαστικές βολές στο Αιγαίο... ναι καλά μαντέψατε, εκείνο το Αιγαίο "δίχως σύνορα". Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Υπουργό αν άλλαξε την φθαρμένη σημαία στο νέο του σκάφος, που έχει γίνει κουρέλι από τους "αέρηδες"... Ανοικτά της Σύμης πάντως, περιπολεί Τούρκος κυβερνήτης, ο οποίος αλλάζει αφιλοκερδώς τις φθαρμένες τουρκικές σημαίες σε ελληνικά σκάφη. 


Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗΣυνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes