Γερμανοί αρχαιολόγοι έκλεβαν αρχαία από τάφο Σελτζούκου Τούρκου


Σύμφωνα με πηγές του κ. Μανώλη Χατζησάββα στην Τουρκία, το ανασκαφικό έργο στον τάφο του Σελτζούκου σουλτάνου Αλπ Αρσλάν σταμάτησε μετά από τη σύλληψη Γερμανών αρχαιολόγων που έκλεβαν αντικείμενα ανασκαφής.

Το έργο της ανασκαφής, για την αποκάλυψη του τάφου του Σελτζούκου σουλτάνου Αλπ Αρσλάν, που πραγματοποιούνταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Τουρκικής Συνεργασίας και Συντονισμού, γνωστός ως TIKA, λάμβανε χώρα στο Τουρκμενιστάν και διεκόπη αφότου αποκαλύφθηκε ότι η γερμανική ομάδα αρχαιολογίας, που συμμετέχει στο έργο ανασκαφής έκλεβε και λαθρεμπορευόταν ιστορικά και αρχαιολογικά αντικείμενα των ανασκαφών.
Οι ανασκαφές, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, που λάμβαναν χώρα στην ιστορική πόλη του Τουρκμενιστάν, Μερβ, διεκόπησαν μετά τη σύλληψη Γερμανών αρχαιολόγων για λαθρεμπόριο αρχαιολογικών, ιστορικών αντικειμένων, κατά την αναχώρηση τους για Γερμανία στο αεροδρόμιο Ashgabat International Airoport του Τουρκμενιστάν.
Το τουρκικό ΤΙΚΑ φέρεται να έχει πει ότι η ανασκαφή που υλοποιούνταν από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού του Τουρκμενιστάν θα συνεχίσει όταν είναι νομικά και γραφειοκρατικά κατάλληλες οι συνθήκες... και αφού ελεγχθούν οι χώροι ανασκαφής και προσδιοριστεί επακριβώς πόσα και ποια αντικείμενα εκλάπησαν από τους Γερμανούς. Οι εργασίες ανασκαφής είχαν ξεκινήσει το Μάρτιο του 2013, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας για να βρεθεί ο τάφος του σουλτάνου Αλπ Αρσλάν, από τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Gül και του ομόλογού του από το Τουρκμενιστάν, Berdimuhamedov.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές και με διασταυρωμένες απόρρητες πληροφορίες από την Άγκυρα, ο ίδιος οργανισμός (Τουρκικός Οργανισμός Συνεργασίας και Συντονισμού), γνωστός ως ΤΙΚΑ, έχει ασκήσει επίσης μεγάλη πίεση στην Ελληνική Κυβέρνηση για διευκολύνσεις στην αδειοδότηση αναστυλώσεων Τζαμιών στην Ελλάδα.
Παρακάτω φωτογραφία και έγγραφη επικοινωνία - email από τις συναντήσεις Τούρκων με τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα και τις "μυστικές" συμφωνίες-απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς σχετικά με την αναστύλωση Τεμένων-Τζαμιών στην Ελλάδα.

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes