Θα πληρώσουμε αποζημίωση 600.000 € σε οικογένεια νεκρού πυροσβέστη

Οι υπεύθυνοι για τον θάνατο δεν υπέστησαν το παραμικρό!


Δολοφονική παράλειψη κρατικών υπαλλήλων σκοτώνει Πυροσβέστη. Ποιος πληρώνει την αποζημίωση στην οικογένειά του; Εμείς φυσικά!

Οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του πυροσβέστη κράτησαν τις θέσεις τους, συνέχισαν να πληρώνονται κανονικά και δεν φαίνεται να υπέστησαν το παραμικρό. Εμείς όμως θα πληρώσουμε ακριβά. Δεν ήμασταν εμείς που τους προσλάβαμε, δεν ήμασταν εμείς που ελέγχαμε την ποιότητα της εργασίας τους, δεν ήμασταν εμείς αυτοί που τους έδιναν εντολές... αλλά θα είμαστε εμείς που θα πληρώσουμε. Κράτος Δικαίου λέγεται αυτή η παρωδία.


Δημοσιεύει σχετικά η "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ":


Το ποσό των 600 χιλιάδων ευρώ θα καταβάλλει το Δημόσιο στην οικογένεια επιπυραγού του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποιό επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου.
Τον Αύγουστο του 2005 ο επιπυραγός έχασε τη ζωή του σε ηλικία 46  ετών, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλαιά ακατοίκητη διώροφη κατοικία, η οποία από το 1993 είχε χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία (μετά από σχετική αυτοψία) επικίνδυνα ετοιμόρροπη και είχε εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης το οποίο είχε διαβιβαστεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης αποκολλήθηκε η μαρκίζα του κτηρίου και ένα κομμάτι της περίπου ενός μέτρου έπεσε στο κεφάλι του.
Ο επιπυραγός πέθανε και η σύζυγος του ηλικίας 43 ετών, τα δυο ανήλικα παιδία του ηλικίας 13 και 5 ετών, ο πατέρας του και τα δύο αδέλφια του προσέφυγαν στα Διοικητικά Δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω της ψυχικής οδύνης. Η σύζυγος και τα δυο παιδιά διεκδίκησαν ακόμη και εφάπαξ αποζημίωση διατροφής.
Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι ο θάνατος του επιπυραγού οφειλόταν σε παράνομη παράλειψη των αστυνομικών οργάνων, τα οποία ήταν αποκλειστικά αρμόδια όχι για την κατεδάφιση της επικινδύνως κατοικίας, αλλά επειδή έπρεπε από το έτος 1993 να είχαν μεριμνήσει για την εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης που είχε εκδοθεί και είχε επιδοθεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημά τους για την καταβολή αποζημίωσης και το Δημόσιο άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes