Συνελήφθη γιατί προκάλεσε επιληπτική κρίση σε «περιούσιο» δημοσιογράφο


Συνέλαβαν σε μηδενικό χρόνο κάποιον οπαδό του Trump επειδή δήθεν προκάλεσε επιληπτική κρίση σε περιούσιο δημοσιογράφο του Newsweek κι εχθρό του Trump... μέσω Twitter! Αυτά υποστήριξε ο περιούσιος δικηγόρος του Steven Lieberman. 

Χιλιάδες αποκεφαλισμούς δημοσίευσαν στο Twitter οι "αυθόρμητοι" εξεγερμένοι της ISIS και το Twitter όχι μόνο δεν έδωσε τα στοιχεία τους, αλλά άφησε τους λογαριασμούς αυτούς να λειτουργούν ανενόχλητοι για χρόνια.
Ακολουθεί σχετικό άρθρο που δημοσίευσε το "CAPITAL":


Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται ότι προκάλεσε επιληπτική κρίση σε έναν δημοσιογράφο στέλνοντάς του μέσω του Twitter ένα μήνυμα που περιείχε στροβοσκοπικά φώτα, για να τον "τιμωρήσει" για την κριτική που ασκούσε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Στις 15 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος του Newsweek Κουρτ Άικενβαλτ βρισκόταν στο σπίτι του στο Ντάλας όταν έλαβε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα μήνυμα από έναν χρήστη που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο @jew_goldstein. Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλό του, τον Στίβεν Λίμπερμαν, είναι η πρώτη φορά που ένα μήνυμα σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στέλνεται για να προκαλέσει σωματική βλάβη και όχι μόνο ψυχολογική.
"Σου αξίζει μια κρίση για τα μηνύματά του" έγραφε ο @jew_goldstein. Τα στροβοσκοπικά φώτα είναι γνωστό ότι προκαλούν κρίσεις σε ορισμένους επιληπτικούς και αυτό ακριβώς ήταν που έπαθε ο Άικενβαλτ.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, εξαιτίας αυτής της κρίσης ο δημοσιογράφος δεν μπορούσε να μιλήσει και να χρησιμοποιήσει το αριστερό χέρι του επί πολλές ημέρες.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης αναφερόταν στην κριτική που είχε ασκήσει ο Άικενβαλτ στον πρόεδρο Τραμπ.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας ύποπτος, ο Τζον Ριβέλο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν μηνύματα που αναφέρονταν στην υπόθεση ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει και έρευνα για την επιληψία. Ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει πολλές φορές δημοσίως ότι πάσχει από αυτήν την ασθένεια.
Ο ύποπτος θα προσαχθεί ενώπιον δικαστή και κινδυνεύει να του επιβληθεί 10ετής κάθειρξη αν κριθεί ένοχος για παρενόχληση μέσω του διαδικτύου με σκοπό τον θάνατο ή την πρόκληση σωματικής βλάβης στο θύμα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: europe.newsweek.com

Πηγή: en.wikipedia.org
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes