Το κράτος δουλεύει αποκλειστικά για την προστασία των ξένων συμφερόντων


Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη Θεσσαλονίκη του 1970. Οδός Βασ. Γεωργίου (προέκταση Βασ. Όλγας) στο ύψος του Μακεδονία Παλλάς. Μία εποχή που το κράτος εισέπραττε ελάχιστους φόρους, είχε ελάχιστο εξωτερικό δανεισμό, η γεωργία ανθούσε και η ανάπτυξη ήταν ουσιαστική, γιατί αφορούσε τους ίδιους τους πολίτες, τη δική τους ποιότητα ζωής κι όχι απλά τη δυνατότητα του κράτους να πληρώνει τους τόκους των δανείων του ...εικονικών και μη. 

Σήμερα με τη λέξη ανάπτυξη εννοούν τη δυνατότητα του κράτους να αυξάνει τα καθαρά του έσοδά σε ετήσια βάση προκειμένου να ανταποκρίνεται στους τόκους των δανείων του. Η ανάπτυξη πλέον δεν αφορά τη βελτίωση των οικονομικών του μέσου Έλληνα, την ανεργία, τις εξαγωγές κλπ. 
Οι πολίτες μπορεί να πεινούν, η ανεργία να πλήττει το 25% του πληθυσμού αλλά το κράτος να μιλάει για ανάπτυξη και πλεονάσματα. 
Έχουμε ένα κράτος που δουλεύει αποκλειστικά για την προστασία των ξένων συμφερόντων και δευτερευόντως για τα συμφέροντα των πολιτών. Οι προτεραιότητες του κράτους είναι σαφείς και νομοθετημένες.

Πηγή: koutipandoras.gr





Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes