Που πάνε οι εισφορές για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που δεν υπάρχει;


Αν οι μαφιόζοι του Συνδικαλισμού δεν πληρωνόντουσαν με πολλά μαύρα ματωμένα εκατομμύρια καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της ...ούτε για μία εβδομάδα. Θα παρέλυε το Σύμπαν από τις κινητοποιήσεις.

Όμως τρώνε πολύ χρήμα για να κρατήσουν τα ζώα που τους ακολουθούν στο μαντρί. Γι' αυτό το σύστημα θέλει να δημιουργούνται ολιγαρχικά συστήματα εκπροσώπησης. Θέλει να έχει να κάνει με λίγους αντιπροσώπους... δεν θέλει τις μάζες. 
Οι αντιπρόσωποι είναι ελάχιστοι, είναι αδίστακτοι και πεινασμένοι και είναι αυτονόητο ότι θα πουληθούν και θα πουλήσουν την επιρροή τους με λίγα ή πολλά χρήματα... χρήματα που έτσι κι αλλιώς ...ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε κι όχι το σύστημα.

Πηγή: topontiki.gr
Την αποκάλυψη ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχει κλείσει από το 2012 έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης.
Μιλώντας στον Real fm 97,8, ο κ.Θεοδωρίδης τόνισε ότι πρόκειται για πολλά εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο από αυτές τις εισφορές που κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνουν.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης επισήμανε ότι πρόκειται για 330 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που πηγαίνουν στην κάλυψη εξόδων των συνδικάτων και στις ανάγκες του κοινωνικού τουρισμού.
«Αυτοί οι δύο οργανισμοί κακώς καταργήθηκαν γιατί δεν επιβάρυναν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά τα χρήματα αξιοποιούνταν και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε εργατικές κατοικίες αλλά και ο κοινωνικός τουρίστας που πλέον δεν υπάρχει», είπε αρχικά ο κ. Κιουτσούκης και στη συνέχεια αποκάλυψε ότι το ΙΚΑ, χρωστούσε στους οργανισμούς που καταργήθηκαν πάνω από 7 δισ. ευρώ.
«Το 2012, ο κ. Κουτρουμάνης, ενώ ήταν μπροστά οι κατάργηση των οργανισμών στους οποίος όφειλε το ΙΚΑ πάνω από 7 δισ. ευρώ, έβαλε, μέσα στις εισφορές αυτές και εργαζόμενους κατηγοριών που δεν δικαιούνται ΟΕΚ και πληρώνουμε εισφορές. Στην πορεία, αφού καταργήθηκαν οι φορείς αυτοί, οι εργοδότες μπόρεσαν και κατήργησαν τη δική τους εισφορά, που ήταν 1,1% επί του συνόλου των εργαζομένων, ενώ των εργαζομένων ήταν 1,3%. Τα χρήματα αυτά πήγαιναν στο ΙΚΑ. Δεν ζήτησαν οι εργοδότες να το καταργήσουν, αυτό το απαίτησε το ΔΝΤ και η τρόικα για να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές».
Όπως είπε ο κ. Κιουτσούκης, «αν καταργηθεί και η εισφορά των εργαζομένων, τότε δεν θα υπάρχει ούτε η χρηματοδότηση των συνδικάτων αλλά ούτε και το τελείωμα των όποιων εργατικών κατοικιών ή βρεφονηπιακών σταθμών που βρέθηκαν στον αέρα. Ο ΟΑΕΔ στον οποίο συγχωνεύτηκαν οι οργανισμοί που καταργήθηκαν, αποπερατώνει όλες τις κατοικίες και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που είχαν ήδη ξεκινήσει να γίνονται. Πρόσφατα δόθηκαν εργατικές κατοικίες σε φτωχούς συναδέλφους μας»
Τέλος, αποκάλυψε ότι τα περίπου 330 εκατ. ευρώ που συγκεντρώνονται από τις εισφορές υπέρ των καταργημένων οργανισμών, «θα πρέπει να αποδίδονται όλα στον ΟΑΕΔ με το τμήμα αυτό που έχει απομείνει να συνεχίσει την κατασκευή εργατικών κατοικιών» και πρόσθεσε ότι «τα λεφτά μένουν στο ΙΚΑ, καλύπτουν τις τρύπες για τις συντάξεις».
Τέλος, επισήμανε ότι «η κατάργηση των οργανισμών έγινε για έναν μόνο λόγο. Γιατί δεν είχαν να καταβάλουν 7 δισ. ευρώ».




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes