Οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα το 2016 και οι θέσεις εργασίας που δημιούργησαν


Στην ξοφλημένη Ελλάδα όπου διώχνουν τις ντόπιες βιομηχανίες με την υπερφορολόγηση και τα τεράστια πρόστιμα προκειμένου να ΜΗΝ απολύσουν από το Δημόσιο τους παιδόφιλους, τους κλέφτες και τους αφισοκολλητές δεν θα επενδύσει ποτέ και κανένας τα δικά του ζεστά χρήματα.

Το εκδικητικό κράτος των διεφθαρμένων πρακτόρων και των ανίκανων αφισοκολληττών έχει σκοπό να απαξιώσει τα πάντα προς όφελος των ξένων αφεντικών. Επενδύσεις θα γίνονται μόνο με δικά μας χρήματα ή με δανεικά που θα εγγυόμαστε εμείς πάλι. 
Οι ξένοι θα κάνουν τις αρπακτές τους, θα αφαιρούν πλούτο που θα εξάγουν σε offshore και δεν θα ρισκάρουν ούτε ένα τσακιστό ευρώ δικό τους. Οι αδίστακτοι απατεώνες, οι βολεμένοι και οι ανεγκέφαλοι, είναι αυτοί που αποφασίζουν τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού. 
Διαβάστε τα νούμερα που αφορούν τις ξένες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν και θα καταλάβετε πολλά για το έγκλημα που συντελείται από τη Μαφία της Βουλής.


Πηγή: makpress.blogspot.gr

Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2016, παραμένοντας ωστόσο, σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της Ernst & Young (EY), το προηγούμενο έτος υλοποιήθηκαν 13 ξένες επενδύσεις, καταγράφοντας άνοδο κατά 123% έναντι του 2015. Εξ αυτών, οι οκτώ πραγματοποιήθηκαν στον κλάδο των χρηματοοικονομικών, οι δύο στον κλάδο της μεταποίησης και από μία στους κλάδους της γεωργίας, των μεταφορών και επικοινωνιών και των κατασκευών.
Οι τέσσερις προήλθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι δύο από την Ιαπωνία και οι υπόλοιπες από τις Γαλλία ,Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ισπανία , Ολλανδία και Σερβία.


Θλιβερή η θέση της Ελλάδας

Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 34η θέση ως προς τον αριθμό των επενδύσεων και στην 35η θέση από 44 χώρες, ως προς τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας (111 νέες θέσεις επί συνόλου 259.673 θέσεων).Χαρακτηριστικά, στη γειτονική Σερβία, δημιουργήθηκαν το 2016, 16.396 θέσεις εργασίας, από ξένες επενδύσεις, στη Ρουμανία 17.545, στη Βουλγαρία 3.959 και στην Ελλάδα 111!


Από τις 259.673 νέες θέσεις εργασίες, η Ελλάδα έλαβε μερίδιο 111 θέσεων, δηλαδή το 0,04 %!

«Αν και το 2016 ήταν μία βελτιωμένη χρονιά για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, η συνεχιζόμενη απουσία της Ελλάδας από τη λίστα των 20 πιο ελκυστικών επενδυτικών προορισμών στην Ευρώπη και ο μικρός αριθμός επενδύσεων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» σχολίασε ο Παναγιώτης Παπάζογλου, διευθύνων σύμβουλος της EY Eλλάδος.
«Η πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα για να δημιουργήσουν ένα πρόσφορο επενδυτικό έδαφος, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, οδηγώντας σταδιακά στην έξοδο από την οικονομική κρίση» έσπευσε να προσθέσει.
Συνολικά στην Ευρώπη, οι άμεσες ξένες επενδύσεις κινήθηκαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς ανήλθαν σε 5.845, καταγράφοντας αύξηση 15% έναντι του 2015.
Μάλιστα, οι νέες θέσεις εργασίας διαμορφώθηκαν σε 259.673, σημειώνοντας ετήσια άνοδο της τάξης του 19%.
Σε επίπεδο χωρών, οι τρεις μεγαλύτεροι προορισμοί ξένων επενδύσεων ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία, συγκεντρώνοντας συνολικά πάνω από το 50% των επενδύσεων.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes