Και η ΠΟΜΙΔΑ στο κόλπο του ξεπουλήματος της χώρας


Και η ΠΟΜΙΔΑ στο κόλπο. Αντί να ζητάει την κατάργηση του παράνομου ΕΝΦΙΑ... ζητάει να μπορεί να εξοφλείται ο ΕΝΦΙΑ με παραχώρηση ακινήτου! Να μαζέψει δηλαδή όλα τα ακίνητα των Ελλήνων το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να τα πάρει εύκολα ο Soros με ένα δάνειο από την Πειραιώς στην οποία έχει μετοχές.

Δημοσιεύει σχετικά το "EURO2DAY":


Εξόφληση ΕΝΦΙΑ με εκχώρηση ακινήτου ζητά η ΠΟΜΙΔΑ-Επιστολή σε Αλεξιάδη
Να δοθεί σε όλους τους φορολογουμένους η δυνατότητα μονομερούς εκχώρησης στο Δημόσιο ακινήτου με την αξία με την οποία υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ, και με πίστωση της τυχόν διαφοράς επί του τιμήματος για συμψηφισμό των φόρων της επόμενης πενταετίας, του φορολογουμένου και των μελών της οικογενείας του, ζητά η ΠΟΜΙΔΑ και παράλληλα καλεί να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή για οφειλές ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα καλεί για νέο διετές πάγωμα του φόρου υπεραξίας.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΜΙΔΑ έχει ως εξής:

"Αξιότιμε κε Υπουργέ
Σχετικά με δύο σημαντικά και επίκαιρα θέματα στα οποία πρόσφατα αναφερθήκατε, θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας τα εξής αιτήματά μας:

Α. Εξόφληση φόρου με εκχώρηση ακινήτου. Η παρ. 6 του άρθρου 82 ΚΩΔΙΚΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ & ΔΩΡΕΩΝ προβλέπει οκτώ (8) προυποθέσεις για την υλοποίησή της:

1. Να βρίσκεται ο οφειλέτης σε πλήρη οικονομική αδυναμία
2. Να είναι «αξιόλογο» το μεταβιβαζόμενο ακίνητο
3. Να κατέχει ολόκληρο το ακίνητο, και όχι να είναι συγκύριος εξ αδιαιρέτου κλπ.
4. Να κατέχει την πλήρη κυριότητα, και όχι να είναι ψιλός κύριος ή επικαρπωτής
5. Να βρίσκεται το ακίνητο εντός σχεδίου πόλεως
6. Να μην έχει εμπράγματα βάρη - διεκδικήσεις
7. Να μην καταβάλλεται στον πολίτη τυχόν διαφοράς τιμήματος
8. Να εκδοθεί ειδική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Με όλες αυτές τις προυποθέσεις, και ειδικά την τελευταία, δεν πρόκειται ποτέ, κανείς πολίτης να επωφεληθεί από το μέτρο αυτό και να αποφύγει τον πλειστηριασμό ή τη φυλακή!
Γι΄αυτό ζητούμε νέα νομοθετική ρύθμιση με την οποία να δοθεί σε όλους τους φορολογουμένους η δυνατότητα μονομερούς εκχώρησης στο Δημόσιο κάθε ακινήτου με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με την αξία με την οποία υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ, και με πίστωση της τυχόν διαφοράς επί του τιμήματος για συμψηφισμό των φόρων της επόμενης πενταετίας, του φορολογουμένου και των μελών της οικογενείας του.
Επίσης ζητούμε να επεκταθεί άμεσα το δικαίωμα αυτό και για την εξόφληση χρεών από ΕΝΦΙΑ που υπερβαίνουν τις 10.000€, με τους ίδιους όρους.

Β. Φόρος υπεραξίας ακινήτων. Στις 31.12.2016 λήγει η διετής αναστολή εφαρμογής του. Ο φόρος αυτός στην πράξη είναι τροχοπέδη στις συναλλαγές, και τελικά θανατηφόρος για τα δημόσια έσοδα, απέτυχε δε και τις τέσσερις φορές που επιχειρήθηκε η εφαρμογή του στη χώρα μας. Αλλωστε για ποιά υπεραξία μπορούμε να συζητούμε ή να ελπίζουμε, στις συναλλαγές επί των ακινήτων, όταν δεν υπάρχει κτηματαγορά σε λειτουργία και όταν οι πραγματικές αξίες εκμηδενίζονται από το ίδιο το φορολογικό σύστημα, και ιδίως από τον ΕΝΦΙΑ, και τα ακίνητα κυριολεκτικά σήμερα «ξεπουλιούνται»! Επιτέλους δεν μπορεί να συζητάμε σήμερα για επιβολή νέων φόρων στα ακίνητα. Έχει έλθει προ πολλού η ώρα για κατάργηση και μειώσεις φόρων.

Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για το ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει διαδικαστική δυνατότητα απρόσκοπτης υποστήριξης του συστήματος υπολογισμού και καταλογισμού του φόρου αυτού, ζητούμε την νομοθετική παράταση της αναστολής εφαρμογής του φόρου υπεραξίας για δύο ακόμη έτη, ήτοι μέχρι 31.12.2018."
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

ARISTOTELIS ELLINAS είπε...

THE BOARD OF DIRECTORS OF "POMIDA" MUST BE UTTERLY ILLITERATE, STUPID, IDIOTIC, OR OUTRIGHT MORONS - OR ALL OF THE ABOVE - TO BE SUGGESTING THAT OWNERS OF REAL ESTATE GIVE UP THEIR PROPERTY TO SETTLE THE "ENFIA" TAX - WHEN THE SAID "ENFIA TAX" HAS BEEN CONFIRMED TO BE "UNCONSTITUTIONAL" - AND - AS THE CONSTITUTION OF MOTHER ELLAS, SO STATES, "ANY LAW THAT IS AGAINST / CONTRARY TO THE ARTICLES OF THE CONSTITUTION, IS ILLEGAL, NON BINDING, AND OF NO FORCE AND EFFECT, IN EVERY WAY" - MEANING - THE SAID "ENFIA" IS ILLEGAL, CRIMINAL, AND OF NO FORCE AND EFFECT IN EVERY WAY.
IT BEGS THE QUESTION, WHY THE BOARD OF DIRECTORS WOULD NOT BE CHARGING & SUING THE ANTI-GREEK GOVERNMENT & EVERY SCUM PARLIAMENTARIAN WHO ARE FORCING ELLINES, TO, ESSENTIALLY, EXTORT MONEY FROM THEM, VIA THIS ILLEGAL, AND CRIMINAL "ENFIA LAW".
AROSTOTELIS ELLINAS

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes