Η πλαστική σακούλα θα φτάσει τα 8 λεπτά


Με στόχο την δραματική μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας θα αρχίσει από τις αρχές του 2018 να ισχύει η Κοινοτική Οδηγία που προβλέπει την πληρωμή μέχρι 8 λεπτών του ευρώ για κάθε πλαστική σακούλα.

Απώτερος στόχος, όπως ανέφερε η κ. Ε. Τριτοπούλου Έφης, χημικός μηχανικός του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) είναι να μειωθεί η χρήση της σακούλας από 250 περίπου ανά άτομο στην ελληνική επικράτεια το χρόνο σε 90 και στη συνέχεια σε 40 σακούλες κατ’ άτομο το χρόνο.
Η κ. Τριτοπούλου βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΑΝ Δ. Πολιτόπουλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας.


Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΑΝ, την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι δράσεις συνεχίστηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου διανεμήθηκε έντυπο υλικό και πάνινες σακούλες με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για να μειώσουν στο ελάχιστο τη χρήση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης και να επιλέγουν τσάντες πολλαπλών χρήσεων.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές σχολείων της Λάρισας και περιέλαβε μεταξύ άλλων και την προβολή της ταινίας «Plastic Paradise».
Οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Ημέρα του Περιβάλλοντος που διοργανώνει ο δήμος Λαρισαίων συνεχίζονται και το επόμενο διήμερο και περιλαμβάνουν αναλυτικότερα: Την Παρασκευή 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η ανακύκλωση ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα της κυκλικής οικονομίας» στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, (7.30 μ.μ.) Ρούσβελτ 57. Στις 19.30 χαιρετισμοί, στις 19.50 εισηγήσεις: Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία Δεληγιάννης Κωνσταντίνος, γεωπόνος, τέως διευθυντής Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων, μέλος των Θεσσαλών Πολιτών. Στις 20.10 -20.30: Πρωτοβουλίες Δήμου Λαρισαίων για μια κοινωνία ανακύκλωσης, Χαυτίκη Ελένη, Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Στις 20.30-20.50: Κυκλική Οικονομία και Κλιματική Αλλαγή, δρ. Σπηλιώτης Ξενοφών – καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας.


Το Σάββατο 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Αμυγδαλέα: Στις 10.30 π.μ.: Περιβαλλοντικές διαδρομές στην όχθη του Πηνειού. Στις 11.30. π.μ.: Ομιλία από τον ιστορικό Σταύρο Γουλούλη με θέμα: η Γούνιτσα: μια ιστορική αναδρομή στον χώρο της. Ξενάγηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου από την έφορο Αρχαιοτήτων Σταυρούλα Σδρόλια. Στις 12.30- 14.30 μ.μ. : Πρόχειρο γεύμα – ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Πηγή: ert.gr

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes