Ισχυρή έκρηξη τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο -Παγιδευμένος φάκελος


Σε τρομοκρατική ενέργεια παραπέμπουν όλα τα δεδομένα της έκρηξης που σημειώθηκε στη συμβολή  των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Η επίθεση προκάλεσε σοκ στο πολιτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος. Είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που πρώην πρωθυπουργός δέχεται τρομοκρατική επίθεση. '
Ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον παγιδευμένο φάκελο - που προέρχονταν από την αλληλογραφία του στην Ακαδημία Αθηνών της οποίας είναι πρόεδρος - με αποτέλεσμα να εκραγεί μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο το οποίο ήταν σε κίνηση.
Από την έκρηξη, ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στον θώρακα, την κοιλιά και τους μηρούς. Ελαφρά τραυματίστηκαν ο αστυνομικός φρουρός και ο οδηγός του, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Ευαγγελισμού και υποφέρει από εισπνευστικά εγκαύματα και εκδορές.
Λίγο μετά τις 21:30 σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, οι θεράποντες ιατροί έκαναν ράμματα στον Λουκά Παπαδήμο και δεν πρόκειται να διασωληνωθεί.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου όπου είχε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και κατευθυνόταν για το σπίτι του, στα Βόρεια Προάστια.
Να θυμίσουμε ότι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου βρισκόταν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπας που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ηλιούπολη, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός είδε την φρουρά του να μειώνεται.




Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».


Η στιγμή που μπαίνει στο ασθενοφόρο

Εδώ στην φωτογραφία-ντοκουμέντο ο Λουκάς Παπαδήμος μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο. Την δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών:



Η έκρηξη έγινε, ενώ το όχημα ήταν εν κινήσει και προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο. Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες το αυτοκίνητο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.


Πώς έγινε η έκρηξη




Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε παγιδευμένο φάκελο στο εσωτερικό του οχήματος όπου επέβαινε ο κ. Παπαδήμος. Ο φάκελος ήταν στην αλληλογραφία του στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι πρόεδρος και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ελεγχθεί από τα μηχανήματα x-ray της Βουλής τα οποία δεν εντόπισαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και την μικρή ποσότητα πυρίτιδας.



Φαίνεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος άνοιξε τον φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχε ο παγιδευμένος εκρηκτικός μηχανισμός. Ηταν καθισμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα. Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι ότι τα τζάμια του αυτοκινήτου που είναι αλεξίσφαιρα ράγισαν, άνοιξαν οι αερόσακοι και βγήκε καπνός.

Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο. Διακρίνεται καθαρά, το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου.







Ως έκτακτο γεγονός παρουσίασαν BBC και Daily Mail την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου. Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.




Εμφανείς οι σοβαρές υλικές ζημιές στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου:






Για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό έχει ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.



Μητσοτάκης από Ευαγγελισμό: Οι τρομοκράτες εχθροί της Δημοκρατίας


Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στον Ευαγγελισμό προκειμένου αν ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου.
«Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση ανέφερε και υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Με τη διοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Νάγια Μητσάκου επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των τραυματιών.
Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε να μεταφέρουν στον κ. Παπαδήμο και στους τραυματίες συνοδούς του τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.
Με την διευθύντρια του Ευαγγελισμού επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο Αντώνης Σαμαράς και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε επίσης με τον Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο Λουκάς Παπαδήμος.
Και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.


Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση 


Την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο καταδικάζει απερίφραστα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι  ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.




Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση ενάντια στον Λουκά Παπαδήμο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν.


Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση


Ο υπουργός Νίκος Τόσκας ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μετέβη στον Ευαγγελισμό.
«Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Τόσο ο κ. Παπαδήμος όσο και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Ευχόμαστε στον πρώην πρωθυπουργό ταχεία ανάρρωση. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχουμε ταχύτατη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης», δήλωσε, εξερχόμενος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στο νοσοκομείο μετέβησαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως και ο Κώστας Σημίτης. Για «άνανδρη επίθεση» έκανε λόγο εισερχόμενος στο νοσοκομείο ο κ. Στουρνάρας.


«Δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι και να καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις ωμής βίας που αποσκοπούν στην αποστεθεροποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος» δήλωσε εξερχόμενος του Ευαγγελισμού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.



Μητσοτάκης: Οι δράστες εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας


Eχθρούς της πατρίδας και της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει σε δήλωσή του τους δράστες της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας».
«Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες», έγραψε στο Twitter ο Νίκος Παππάς για το περιστατικό.


Περαστικά στον Λουκά Παπαδήμο & στους ανθρώπους που επέβαιναν στο αυτοκίνητο του. Πλήγμα στην δημοκρατία τέτοιες ενέργειες.

«Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Ι. Παπαδήμου. Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.


Αποτροπιασμός και καταδίκη για την άνανδρη, δολοφονική επίθεση κατά του Προέδρου της Ακαδημίας Λ. Παπαδήμου.
Θερμές ευχές να πάνε όλα καλά.

Γεννηματά: Επιβάλλεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας


Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους.
Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας".
Τη συμπαράστασή του στον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι «εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία».


Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά & αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία


Βενιζέλος: Το τέρας της τρομοκρατίας απειλεί


Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια. Η επαγρύπνηση δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερευαισθησία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών. Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ότι συνιστά – άμεσα ή έμμεσα - ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας.
Απευθύνω τις θερμότερες μου ευχές στο Λουκά Παπαδήμο και τους συνοδούς του για καλή και γρήγορη ανάρρωση.


Μπακογιάννη: Η λογική του μίσους δεν θα περάσει


«Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του.


Όλες μου τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους 2 συνοδούς του. Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει 1/2

Βούτσης: Η Δημοκρατία δεν φοβάται


Αμέσως μετά την επίσκεψή του στον «Ευαγγελισμό», όπου επισκέφθηκε τον Λ. Παπαδήμο, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πέραν της απερίφραστης καταδίκης αυτής της ακραίας εγκληματικής πράξης, την οποία εξέφρασα εκ μέρους όλων των βουλευτών -ανδρών και γυναικών - ήθελα να βεβαιώσω για τις ευχές για ταχεία ανάρρωση για συμπαράσταση σε αυτήν την περιπέτεια του κυρίου Παπαδήμου και όσους τον συνόδευαν.
Η Βουλή σταθερά πιστεύει, θεωρεί, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις, πως η δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει».
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του. Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες - συνοδούς του».
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.



Νίκος Αναστασιάδης: Είμαι συγκλονισμένος


Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, δηλώνει συγκλονισμένος και εκφράζει την αποστροφή του στην επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.
«Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο», έγραψε ο Πρόεδρος της Κύπρου.


Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην Π/θ της Ελλάδος κ. Λουκά Παπαδήμου. Εύχομαι να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

Ευχές για ανάρρωση από την Κομισιόν


Ευχές για πλήρη ανάρρωση έστειλε στον Λουκά Παπαδήμο μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Εκ μέρους της Κομισιόν και του πρόεδρου Γιούνκερ θερμές ευχές για πλήρη ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο. Έναν Έλληνα που τίμησε Ελλάδα και Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Σχοινάς στην ανάρτησή του.


ΕΚΤ: Οι σκέψεις μας μαζί του και την οικογένειά του


«Λυπούμαστε για την επίθεση εναντίον του πρώην συναδέλφου μας Λουκά Παπαδήμου, ενός γενναίου υπαλλήλου της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι και πρόσθεσε:
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της ΕΚΤ: οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά, την οικογένειά του και τους συναδέλφους του».




ΣΥΡΙΖΑ: Πλήγμα για τη Δημοκρατία η επίθεση κατά Παπαδήμου


«Καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό, καθώς και στους υπόλοιπους τραυματίες.


Πηγή: iefimerida.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes