Υπουργός του Ισραήλ: Ήρθε η ώρα να σκοτώσουμε τον Assad!

Τελευταία Ενημέρωση: 19/5/17 - 16:19 μ.μ.
Πρώτη Δημοσίευση: 19/5/17 - 12:03 π.μ.


Καταλάβατε τώρα ποιοι διέταξαν αυτόν τον πόλεμο στη Συρία που προκάλεσε 400.000 νεκρούς, 7.000.000 πρόσφυγες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε ιδιωτική και δημόσια περιουσία; 

Το ίδιο συνέβη και με τη Λιβύη και με το Ιράκ και το ίδιο θα ήθελαν να κάνουν και στο Ιράν. Όλες οι χώρες που έχουν ξεκάθαρη αντισιωνιστική πολιτική, που απαγόρευσαν στους Τραπεζίτες να πάρουν τον έλεγχο της οικονομίας και των φυσικών πόρων ...θα πάθουν «εμφύλιο» αργά ή γρήγορα.


Πηγή: timesofisrael.com

Ο Yoav Galant αποκαλύπτει λέγοντας ότι ο Σύριος πρόεδρος που εκτελεί κρατούμενους και καίει τα σώματά τους «πέρασε τη κόκκινη γραμμή»
Ισραηλινός υπουργός ζήτησε τη δολοφονία του Σύριου Προέδρου Bashar Assad την Τρίτη, λέγοντας ότι «δεν έχει θέση σ’ αυτόν τον κόσμο».
Μιλώντας σε μια διάσκεψη έξω από την Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Εποικισμού Yoav Galant, συνταξιούχος στρατηγός του IDF, δήλωσε ότι σύμφωνα με τους πρόσφατους ισχυρισμούς που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας ότι το καθεστώς του Assad πραγματοποιούσε μαζικές εκτελέσεις και έκαιγε τα σώματα των θυμάτων, θα πρέπει να θανατωθεί.
«Η πραγματικότητα της κατάστασης στη Συρία είναι ότι εκτελούν ανθρώπους, χρησιμοποιώντας στοχευμένες χημικές επιθέσεις εναντίον τους και η πιο πρόσφατη ακρότητα – καίνε τα πτώματά τους, κάτι που δεν έχουμε δει εδώ και 70 χρόνια», ανέφερε ο Galant, με αναφορά στο Ολοκαύτωμα.
Ο υπουργός είπε ότι οι πράξεις του Assad στη Συρία δεν είναι τίποτ’ άλλο από «γενοκτονία», με «εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς».
Τη Δευτέρα το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών κατηγόρησε το καθεστώς Assad για τη μαζική δολοφονία χιλιάδων κρατούμενων και την καύση των σωμάτων τους σε ένα μεγάλο κρεματόριο έξω από την πρωτεύουσα.
«Κατά την άποψή μου, διασχίζουμε την κόκκινη γραμμή. Και κατά τη γνώμη μου, ήρθε η ώρα να δολοφονήσουμε τον Assad. Είναι τόσο απλό», δήλωσε ο Galant, που ήταν υπήρξε επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης του IDF.
O Galant παρομοίωσε τη δολοφονία του Assad με το κόψημο της «ουράς του φιδιού». «Μετά από αυτό», είπε, «μπορούμε να επικεντρωθούμε στο κεφάλι που βρίσκεται στην Τεχεράνη».
Σε μια συνομιλία με τους “The Times of Israel” μετά από την ομιλία του, ο Galant στάθηκε στον σχολιασμό του.
Αναγνώρισε ότι οι στοχευμένες πολιτικές δολοφονίες θεωρούνται παράνομε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αλλά διευκρίνισε ότι «δεν μιλούσε για πρακτικές λεπτομέρειες».
Ωστόσο πρόσθεσε: «Όποιος δολοφονεί ανθρώπους και καίει τα νεκρά σώματά τους δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι πιστεύει ότι περίπου 50 κρατούμενοι απαγχονίζονται ημερησίως στη στρατιωτική φυλακή του Saydnaya, περίπου 45 λεπτά βόρεια της Δαμασκού. Πολλά από τα πτώματα, έλεγε η δήλωση, καίγονται στη συνέχεια στο κρεματόριο.
«Πιστεύουμε ότι η ανέγερση ενός κρεματορίου αποτελεί προσπάθεια κάλυψης της έκτασης των μαζικών δολοφονιών που πραγματοποιούνται», δήλωσε ο Stuart Jones, κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, κατηγορώντας τη συριακή κυβέρνηση ότι βυθίζεται «σε ένα νέο επίπεδο ακολασίας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Galant είπε επίσης ότι μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα, ο Assad και η σύμμαχός του Χεζμπολάχ, η τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου, αποτελούν μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια τάξη από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες σουνιτικές τρομοκρατικές οργανώσεις.
Ο Galant αγόρευσε στο συνέδριο των εκδόσεων Ισραηλινής Άμυνας που έφερε τον τίτλο «Πόλεμος Εδάφους και Ανεφοδιασμός» στο μουσείο αρμάτων στο Latrun.
«Ο κόσμος θα εξαλείψει το Daesh, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Αλ Κάιντα» είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό υποκοριστικό για το Ισλαμικό Κράτος. 
Ο Galant ανέφερε ότι η εκτίμησή του προέκυψε από το γεγονός ότι οι τρομοκρατικές αυτές οργανώσεις δεν απολαμβάνουν το ίδιο επίπεδο υποστήριξης με τη Συρία και τη Χεζμπολάχ, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν.


Στη συγγραφή του άρθρου συνέβαλε το Associated Press.
Μετάφραση: ΑΖ



Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes