Επεισόδιο Κασιδιάρη - Δένδια στη Βουλή [Βίντεο]


Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του Νίκου Δένδια και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποπέμφθηκε από την αίθουσα της Ολομέλειας, επιτέθηκε φραστικά κατά του βουλευτή της ΝΔ, κάτι που αποτέλεσε το έναυσμα στους παριστάμενους βουλευτές των κομμάτων του "δημοκρατικού τόξου" να εκφράσουν την "οργή" τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια παρέμβασης του κ. Κασιδιάρη ο οποίος εκνευρίστηκε γιατί ο βουλευτής της ΝΔ πέρασε από μπροστά του, ενώ εκείνος αγόρευε. «Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;» είπε στον κ. Δένδια. Ο βουλευτής της ΝΔ του ζήτησε τον λόγο, χωρίς να σεβαστεί τον ομιλούντα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση, με την εικόνα εκείνη την ώρα να απομακρύνεται και να μην φαίνεται ξεκάθαρα τι συνέβη. 
Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως επικράτησε ένταση, με τον Κασιδιάρη να απωθεί τον Νίκο Δένδια με τα χέρια του. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψει τα έδρανα και να αποχωρήσει από την αίθουσα, καλώντας τη φρουρά να βγάλει από την αίθουσα τον βουλευτή.
Η ένταση συνεχίστηκε με τον προεδρεύοντα να φωνάζει «μολύνετε το κοινοβούλιο. Κύριε Κασιδιάρη έχετε αποβληθεί. Σας είπα έξω τον Κασιδιάρη, το έχουμε πει 100 φορές. Έχετε αποβληθεί, σας παρακαλώ πολύ να εγκαταλείψετε τα έδρανα». Προσπαθώντας να επιβάλει την τάξη ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματός του Τάσο Κουράκη και Νίκο Ξυδάκη να καθίσουν κάτω.«Θα αποβληθεί η Χρυσή Αυγή από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή» είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Γιάννη Λαγού ο οποίος κάλυψε πολιτικά τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη και προσθέτοντας τόνισε: «μας διώκεται και μας πηγαίνετε στην φυλακή». Μετά από αυτό ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επισήμανε ότι πρόκειται για συλλογική ευθύνη της Χρυσής Αυγής, ζητώντας την αποπομπή της από τη διαδικασία των επιτροπών. Όπως είπε ο κ. Βούτσης, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμπεται αυτόματα στη διαδικασία της επιτροπής δεοντολογίας του Κοινοβουλίου.Ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά του τόνισε ότι με κανέναν τρόπο δεν προξένησε το επεισόδιο. «Το αδίκημα που διέπραξα» είπε «ήταν να περάσω μπροστά από τον κ. Κασιδιάρη. Δεν θα ήμουν έτοιμος να το καταλογίσω στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, αν δεν άκουγα την ανατριχιαστική τοποθέτηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής». «Ελπίζω ότι αυτό το επεισόδιο θα χρησιμεύσει σε κάτι. Να γίνει αντιληπτό στην ελληνική κοινωνία ότι η δημοκρατία η οποία αποκαταστάθηκε το 1974, δεν είναι ένα πολίτευμα δεδομένο. Είναι ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά. Θα ήθελα να ελπίζω ότι αυτό το εις βάρος μου επεισόδιο θα αποδειχθεί χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία» κατέληξε.
«Γάμησα μια αδερφή μέσα και για αυτό αποχωρώ» λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης την ώρα που βγαίνει από την αίθουσα με τον Γιάννη Λαγό να τον συνοδεύει σε ρόλο μάλλον πυροσβέστη... Δείτε το βίντεο:

Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes