Το σύστημα «λατρεύει» να επιτίθεται στις μεγάλες θρησκείες

Η επίθεση στις μεγάλες θρησκείες από το Σύστημα... πάντα στο πρόγραμμα


Τα χείλη και η άκρη του στήθους της ηθοποιού  Virginie Efira, με το πέπλο της καλόγριας, βρίσκονται σε τεράστια διαφημιστικά πανό σε προσόψεις σπιτιών στις Κάννες, όπου σήμερα ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Η ταινία έχει τίτλο «Blessed Virgin», είναι του  Paul Verhoeven, αλλά δεν θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ. Ωστόσο, οι προκλητικές διαφημίσεις του έγιναν ήδη στόχος συζητήσεων.

Η ηθοποιός Virginie Efira:
Η ταινία βασίζεται σε μυθιστόρημα της ιστορικού Judith C. Brown, με τίτλο Immodest Acts (1986), και αφηγείται την ζωή μιας καλόγριας, της Μπενεντέτα Καρλίνι (1591-1661) λεσβίας, στην Τοσκάνη την εποχή της Αναγέννησης.
Το θέμα της ταινίας πρόκειται αναμφίβολα να προκαλέσει άγρια πολεμική στη Γαλλία, όπου δραστηριοποιούνται εκατοντάδες οργανώσεις καθολικών.
H Benedetta Carlini ήταν μία καθολική καλόγρια που δε δίστασε να ξεπεράσει την ηθικολογία της εποχής της και να παραδεχτεί την ομοφυλοφιλία της.Η πολυτάραχη ζωή της έχει γίνει και ταινία από την καναδή Rosemary Rowe, η οποία καταπιάνεται με το δεσμό της με την αδελφή Bartolomea. Από καλή μεσοαστή οικογένεια, η καλοαναθρεμμένη Benedetta αρνήθηκε τα επίγεια και αφιερώθηκε στο Θεό.
Γύρω στα τριάντα άρχισε να έχει οράματα αντρών που προσπαθούσαν να τη σκοτώσουν και με το φόβο πως μπορεί να δαιμονιστεί οι υπόλοιπες μοναχές της σύστησαν την αδελφή Bartolemea με την οποία έμειναν μαζί στο ίδιο κελί. Η σχέση των δύο γυναικών όχι μόνο βοήθησε την Carlini να ξεπεράσει τις φοβίες της, αλλά εξελίχθηκε και σε ένα πολυτάραχο έρωτα.
Η πρώτη λεσβία καλόγρια που παραδέχθηκε ανοιχτά την ερωτική της επιλογή φυλακίστηκε  και πέθανε μετά από 35 χρόνια, έχοντας ήδη ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της γυναικείας ελευθερίας.

Πηγή: iefimerida.gr


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes