Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο Ισραήλ να υπογράψει και να δεσμευτεί ότι οι Ισραηλινοί θα πληρώνουν λιγότερα χρήματα για τα τηλεφωνήματα που θα κάνουν όταν βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω περιαγωγής και αντίστοιχα όσοι Έλληνες θα βρεθούν στο Ισραήλ... λέμε τώρα.
Λατρεύουν αυτοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξυπηρετούν το Ισραήλ, τη χώρα με το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ιστορία της ανθρωπότητας (τη Λωρίδα της Γάζας), τη χώρα με τα περισσότερα καταδικαστικά ψηφίσματα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον ΟΗΕ... ακόμα κι από τα πιο αιμοσταγή καθεστώτα.
Τέλος κάποιος να ενημερώσει τους γελοίους πράκτορες της κυβέρνησης, αλλά και εκείνους της αντιπολίτευσης... ότι στο Ισραήλ... τις βιομηχανίες στρατηγικής σημασίας της ελέγχει το κράτος και είναι σούπερ κερδοφόρες... Δεν τις ξεπουλάνε στον κάθε αδίστακτο κερδοσκόπο με δάνεια από Ελληνικές τράπεζες.
Σχετικό άρθρο δημοσίευσε "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ":
Μνημόνιο διμερούς συνεργασίας για τις τηλεπικοινωνίες υπέγραψε με τον Ισραηλινό υπουργό Επικοινωνιών Tzachi Hanegbi, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Η συμφωνία που υπεγράφη στο Ισραήλ αφορά κυρίως τον τομέα της περιαγωγής, με τον Έλληνα υπουργό να υπογραμμίζει ότι, πλέον, ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση των τιμών του roaming εκ μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, έθεσε το ζήτημα της μεγάλης επένδυσης στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) και στις οπτικές ίνες στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστια προοπτική διμερών συνεργασιών στο συγκεκριμένο τομέα, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων κοινοτικών διαρθρωτικών κονδυλίων.
Από την πλευρά του, ο γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, ενημέρωσε την ισραηλινή πλευρά για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας των Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), που εδρεύει στην Ελλάδα και σχεδιάζει την κοινοτική πολιτική σε θέματα ασφάλειας του Διαδικτύου. Οι Ισραηλινοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ENISA και κυρίως σε ό,τι αφορά το θέμα των cyber attacks.
Νωρίτερα, ο Νίκος Παππάς επισκέφθηκε τις Ισραηλινές Βιομηχανίες Αεροδιαστημικής (ΙΒΑ) και συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρό τους και υπεύθυνο του τομέα δορυφόρων, Opher Doron. Οι ΙΒΑ είναι κρατικές, θεωρούνται από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κατασκευαστές δορυφόρων στον κόσμο, απασχολούν 15.000 εργαζόμενους και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών 3,8 δισ. δολ.
Ο Οpher Doron τόνισε ότι η ενασχόληση με το διάστημα συνιστά μια εξαιρετικά μακροπρόθεσμη δέσμευση την οποία μόνον η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ να ιδρύσει τον ελληνικό διαστημικό οργανισμό, καθώς και για την προοπτική διμερούς συνεργασίας με την Ελλάδα. Ο Ν. Παππάς κάλεσε τον Αντιπρόεδρο των ΙΒΑ να επισκεφθεί τη χώρα μας, αμέσως μόλις συσταθεί ο ελληνικός διαστημικός οργανισμός.
Ο γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Γιάννης Ταφύλλης, συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ICT Authority του Ισραήλ, Yair Frank. Η ICT Authority είναι ο κρατικός φορέας του Ισραήλ που σχεδιάζει και υλοποιεί τις ψηφιακές δράσεις για το Δημόσιο, η λειτουργία του οποίου είναι ανάλογη με αυτή της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και διαπιστώθηκαν οι κοινές προκλήσεις (ιδιαίτερα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και δευτερευόντως σε αυτόν της εξεύρεσης των τεχνολογικών λύσεων). Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του ισραηλινού φορέα για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και την οικονομία και συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση του διαλόγου και η θεσμοθέτησή του μέσω της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας.
Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου
Δημοσίευση σχολίου