Τουρκία: Στο νοσοκομείο 730 φαντάροι με τροφική δηλητηρίαση


Συνολικά 731 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης αργά το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου στη δυτική επαρχία Μάνισα της Τουρκίας και αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μιας σειράς κρουσμάτων που εκδηλώνονται στο στρατό της γειτονικής χώρας από το Μάιο.




Έρευνες των αρχών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ενώ η αστυνομία συνέλαβε νωρίς την Κυριακή 21 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της εταιρείας catering που παρέχει έτοιμα γεύματα στη εν λόγω στρατιωτική βάση, αλλά και σε άλλες υπηρεσίες του τουρκικού στρατού σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν αμέσως μετά το βραδινό συσσίτιο εκατοντάδες δεκάδες φαντάροι του 1ου τάγματος πεζικού άρχισαν να εκδηλώνουν τάσεις εμετού και ναυτίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 731 εξ αυτών να υποφέρουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ο υπουργός Άμυνας Φίκρι Ισίκ μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι τουλάχιστον 372 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται εντός της στρατιωτικής βάσης.

Στις 23 Μαΐου, πάνω από 1.000 στρατιώτες αναγκάσθηκαν να νοσηλευτούν στην ίδια στρατιωτική βάση μετά την κατανάλωση γεύματος, εκ των οποίων ένας τελικώς κατέληξε.

Εντωμεταξύ 35 ακόμη στρατιώτες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στη Μάνισα και μεταφέρθηκαν σε μονάδα της κατεχόμενης Κύπρου εκδήλωσαν ανάλογα συμπτώματα και μεταφέρθηκαν επειγόντως σε νοσοκομείο στη Λευκωσία. Η υγεία ενός εξ αυτών παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: DailySabah


Πηγή: newsbomb.gr
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes