Στο καλάθι των "αχρήστων" το έγγραφο Άιντε για το Κυπριακό


Την απόσυρση του εγγράφου Άιντε για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια στο Κυπριακό αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr.



Το κείμενο, που αποτελούσε μέχρι τώρα τη βάση της συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν αύριο στη Γενεύη, αποσύρεται κάτω από τις αντιδράσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας που το χαρακτηρίζουν μονομερές και επί της ουσίας "φιλοτουρκικό".

Εξού και έχει αποσταλεί, εννιασέλιδο κείμενο παρατηρήσεων από την κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και εξασέλιδη σκληρή απάντηση από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Καθοριστικό για τις διαπραγματεύσεις θεωρείται το δείπνο το βράδυ στο Κραν Μοντάνα που θα παρακαθίσουν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών (Αναστασιάδης - Ακιντζί - Κοτζιάς - Τσαβούσογλου), ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Άιντε, καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του γ.γ. του ΟΗΕ, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκφράσει ιδιαίτερα φιλοτουρκικές θέσεις στο θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes