Το Facebook «ανοίγει» Instagram και «WhatsApp» για να εντοπίσει τρομοκράτες


Το Facebook θα χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα χρηστών και θα μεταφέρει στις υπηρεσίες ασφαλείας στοιχεία που μπορεί να οδηγούν σε τρομοκράτες.



To Facebook φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αναλάβει ενεργό ρόλο στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Η εταιρεία δημοσίευσε ένα άρθρο, στο οποίο εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους σχεδιάζει να κρατήσει στοιχεία τρομοκρατίας μακριά από το Facebook. Ένας από αυτούς τους τρόπους, ωστόσο, είναι αρκετά αμφιλεγόμενος, καθώς θα χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους μέσα από τους λογαριασμούς τους στο Instagram και στο WhatsApp, διαδικτυακές πλατφόρμες που ανήκουν στο Facebook.




Όπως εξηγούσε το άρθρο: «Επειδή δεν θέλουμε οι τρομοκράτες να έχουν οποιαδήποτε θέση στην οικογένεια των εφαρμογών του Facebook, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε σε συστήματα που θα μας επιτρέπουν να λαμβάνουμε δράση εναντίον λογαριασμών τρομοκρατών σε όλες μας τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp και Instagram. Λόγω των περιορισμένων δεδομένων που συλλέγουν οι εφαρμογές μας στις υπηρεσίες τους, η ικανότητα του να μοιραζόμαστε τα δεδομένα σε όλη την οικογένεια είναι αναγκαία για τις προσπάθειες μας να κρατήσουμε όλες μας τις πλατφόρμες ασφαλείς».

Όσο για την υπηρεσία των κρυπτογραφημένων συνομιλιών που προσφέρει η πλατφόρμα του WhatsApp, μέσω του άρθρου τονίζεται πως: «Εξαιτίας του τρόπου που λειτουργεί η κρυπτογράφηση, δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα συγκεκριμένα μηνύματα, αλλά προμηθεύουμε με τις πληροφορίες που μπορούμε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις, όπως προκύπτει και από τα σχόλια του διευθυντή του οργανισμού «Open Rights Group», που προστατεύει τα διαδικτυακά δικαιώματα του ατόμου, ο οποίος δήλωσε: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με το πώς σχεδιάζει το Facebook να μοιράζει τα δεδομένα μεταξύ των πλατφορμών του».
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes