Συνελήφθη Ιταλίδα που πήγαινε να πολεμήσει στη Συρία με την ISIS


Συνελήφθη σήμερα κοντά στην πόλη του Τορίνο νεαρή Ιταλίδα, η οποία, όπως γράφει ο Τύπος, ήταν έτοιμη να μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές.

Πρόκειται για την Λάρα Μπομπονάτι, είκοσι έξι ετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, είχε μεταβεί ήδη δύο φορές στη Συρία και φέρεται να ήταν έτοιμη να αναχωρήσει και πάλι με προορισμό τη χώρα αυτή για να πολεμήσει υπέρ του ISIS.

Τον περασμένο Ιανουάριο, είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα με τη Συρία και στη συνέχεια είχε απελαθεί στην Ιταλία. Και ο σύζυγος της Μπομπονάτι, επίσης Ιταλός, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ήταν τζιχαντιστής και είχε χάσει τη ζωή του κατά την διάρκεια επιδρομής σε στρατόπεδο εκπαίδευσης.

Η 26χρονη είχε ασπασθεί τη μουσουλμανική θρησκεία μετά τον γάμο της και είχε παροτρύνει με έμφαση τον άνδρα της να πολεμήσει με τον Isis. Oι εισαγγελείς προσπαθούν να εξακριβώσουν, τώρα, αν η Μπομπονάτι ήταν σε επαφή και με άλλους Ιταλούς, για να τους πείσει να στηρίξουν το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: aznews.site

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes