Γυναίκες: Διαδήλωση για την ελευθερία στο ντύσιμο στην Κωνσταντινούπολη

Άλλη μία επανάσταση διαφωτισμού ξεκινάει στην Τουρκία που αντιστέκεται σθεναρά και δεν θέλει να «προοδεύσει» όπως εμείς εδώ στη Δύση...

Ο διαρκής αποπροσανατολισμός του κοσμάκη στα ανούσια και στα επιφανειακά... ώστε τα ουσιώδη και τα σημαντικά να μην απασχολούν ποτέ κανέναν. Να αναλώνονται σε άσκοπες συζητήσεις πάνω σε γελοία διλήμματα και να μην ασχολούνται ποτέ με την Ελίτ και τους εκμεταλλευτές της ανθρωπότητας.

Μία διαφορετική πορεία έκαναν εκατοντάδες γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν για τη βία σε βάρος τους και την εχθρότητα που αντιμετωπίζουν από κάποιους άνδρες, οι οποίοι απαιτούν να ντύνονται πιο συντηρητικά.

Βασικό σύνθημα της πορείας ήταν «Μην Ασχολείσαι με το Ντύσιμό μου» και ξεκίνησε από τη συνοικία Καντικόι στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν κρατούσαν κρεμάστρες όπου είχαν τοποθετήσει τζιν σορτσάκια, είδος ρούχου που για κάποιους άνδρες είναι απαράδεκτο.

«Δεν θα υπακούσουμε, δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα φοβηθούμε. Θα κερδίσουμε μέσω της αντίστασης» φώναζε το πλήθος. Οι διαδηλώτριες κατήγγειλαν ότι καταγράφονται όλο και περισσότερο περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον των γυναικών για τις επιλογές που κάνουν στο ντύσιμό τους. Τον Ιούνιο, μια νεαρή Τουρκάλα, η Ασένα Μελίσα Σαγλάμ, δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα σε λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη διότι φορούσε σορτσάκι κατά τη διάρκεια του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του ραμαζανιού. Μάλιστα είχε κυκλοφορήσει βίντεο που έδειχνε τον άνδρα να την χτυπά, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου απλά παρακολουθούσε.«Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι έτσι κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού;» της είχε πει τότε ο δράστης.

Στην πορεία συμμετείχαν και ακτιβιστές της κοινότητας των ΛΟΑΔ, αλλά και γυναίκες που διαμαρτύρονταν κατά των επικρίσεων που δέχονται διότι επιλέγουν να φορούν μαντίλα.

«Μην ασχολείσαι με τη μαντίλα μου, το σορτσάκι μου, τα ρούχα μου» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε πολλά πανό.Πηγή: Reuters/enikos.gr

Αντίθετα από τη «συντηρητική» και «οπισθοδρομική» Τουρκία που αντιστέκεται στον δυτικό «διαφωτισμό», περνάμε εμείς οι «μοντέρνοι» και «διαφωτισμένοι» Ευρωπαίοι:....τραγικοί ... ...οι Μεγιστάνες του πλανήτη μας... ...&οι συνοδοί τους....τραγικοτερες....😂😂 ..κάτι από Bollywood....τσολιwood.... #Nammos 😂💣 ✖✖✖✖
Posted by Angela-evangelia Gryparis on Thursday, 27 July 2017
  Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes