ΣτΕ: Συνταγματικό το 50% από το παγκάρι να πηγαίνει για τα εφάπαξ των ιερέων

Ό,τι εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πληρωμή των τοκογλύφων ...εις βάρος των πολιτών κρίνεται πάντα ...Συνταγματικό. Έχουν πολλαπλασιαστεί οι φόροι έχουν εκμηδενιστεί οι παροχές Υγείας κ.λπ. ...κι όλα αυτά είναι απόλυτα Συνταγματικά. 

Ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους με σκοπό να αυξηθούν τα έσοδα των ξένων τοκογλύφων κι όχι να μειωθούν οι δικοί μας φόροι ...ξεκίνησε και ούτε που το καταλάβαμε.

Από τον οβολό των πιστών στο παγκάρι θα παίρνουν οι ιερωμένοι το 50% του εφάπαξ τους, όταν βγαίνουν στην σύνταξη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας  έκρινε ότι είναι συνταγματική και νόμιμη η υπουργική απόφαση του 2009 που προβλέπει ότι το 50% των  ακαθαρίστων εσόδων των παρεκκλησίων και των εξωκκλησίων  περιέρχονται στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).


Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι μητροπόλεις Ηλείας, Χαλκίδας και Γλυφάδας, με την οποία  ζητούσαν να ακυρωθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση. Το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς των προσφευγόντων και έκρινε ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν παραβιάζεται καμία συνταγματική διάταξη  και δεν προσκρούει  στην Ευρωπαϊκή  Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ): «…Δεν αποτελεί παρά συνέχιση της μακράς παράδοσης συμβολής των Ιερών παρεκκλησίων και εξωκκλησίων στο σχηματισμό κεφαλαίου για την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος στους κληρικούς, ανεξαρτήτως των λοιπών επιβαρύνσεων τόσο των ίδιων όσο και των λοιπών ενοριακών και μη ναών». Επισημαίνουν μάλιστα ότι η  αναγκαιότητα  του μέτρου «αιτιολογείται από το νομοθέτη με βάση τον κίνδυνο διακοπής καταβολής του εφάπαξ λόγω της αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει το Ταμείο (ΤΠΔΥ)».
Πηγή: iefimerida.gr
Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes