Σκόπια: Ο αλβανόφωνος Αχμέτι ισχυρίζεται ότι το κόμμα του απέτρεψε τον εμφύλιο πόλεμο

Όποια χώρα διαθέτει ηγέτη που συνεργάζεται με τον Πούτιν ...παθαίνει εμφύλιο. Ελλάδα επί Καραμανλή, Ουκρανία επί Γιανούκοβιτς, Συρία επί Άσαντ, Σκόπια επί Γκρούεφσκι ...και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα συμβεί στην Τουρκία του Ερντογάν.

Στα Σκόπια μέχρι να ανατραπεί ο Γκρούεφσκι ...έπαθαν τρομοκρατία από μισθοφόρους του UCK μέχρι και "αυθόρμητες" λαϊκές εξεγέρσεις με εισαγόμενους διαδηλωτές. Το τίμημα της άρνησης του Γκρούεφσκι να παραιτηθεί, ήταν να βρεθούν οι Αλβανόφωνοι υπηρέτες των τοκογλύφων με περισσότερες εξουσίες. Πληρώθηκαν με αυτόν τον τρόπο για την αφοσίωσή τους στα ξένα αφεντικά ...και τώρα θα γίνουν πιο πλούσιοι και πιο γρήγορα με τις ευλογίες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Όσο για τα Σκόπια: Ο Αλί Αχμέτι, επικεφαλής του DUI -του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στα Σκόπια-  σε προεκλογική ομιλία στην πόλη Ντεμπάρ δήλωσε ότι η χώρα είχε μια πολιτική κρίση τα δύο τελευταία χρόνια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαμάχες μεταξύ των εθνοτήτων που την απαρτίζουν.

«Η 'Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση'-DUI, είχε μια σημαντική συμβολή στη χειρότερη περίοδο της χώρας και αυτή ήταν να κινηθεί προς τα εμπρός με ειρηνικά μέσα», δήλωσε ο Αχμέτι επισημαίνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά και με ορισμένα μέλη του κόμματός του προέβησαν σε διεθνείς προσπάθειες για την στήριξη τη χώρας και την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Το DUI δεν έχει χάσει από τις κοινοβουλευτικές εκλογές και έχει μια αποφασιστική συνδρομή στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος τόνισε ότι είχε θετικές συναντήσεις για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος με την Ελλάδα, προκειμένου να βαδίσει προς την ένταξη του ΝΑΤΟ.

Υποστηρίζοντας τον υποψήφιο δήμαρχο για το Ντεμπάρ,  Ρουσντί Λάτα, ο οποίος είναι μέλος του κόμματός του, τόνισε ότι το Ντεμπάρ θα καταστεί υπό την καθοδήγησή του μια ευρωπαϊκή πόλη, αναφερόμενος σε έργα υποδομής που έχουν αναγγελθεί για την περιοχή.
Πηγή: makfax.com.mk / echedoros-a.gr




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes