Καταλονία: «Ανεξαρτησία» μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.!

«Ανεξαρτησία» μέσα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.! Ένα σύντομο ανέκδοτο που μόνο σε τρελούς θα φαινόταν λογικό.

Όταν ξέρουμε ότι ΝΑΤΟ και Ε.Ε. παρεμβαίνουν ακόμα και με στρατιωτικές επιχειρήσεις σε τρίτες κι ανεξάρτητες χώρες για να ανατρέψουν κυβερνήσεις και να επιβάλλουν πράκτορες των τοκογλύφων (Ιρακ, Αφγανιστάν, Ουκρανία, Λιβύη, Συρία) ...για ποια ανεξαρτησία μιλάμε; Με ηγέτη έναν που λατρεύει η Ε.Ε., η τραπεζική μαφία και το ΝΑΤΟ; 

Η στάση αναμονής των ΜΜΕ και των κυβερνήσεων που δεν καταδικάζουν ευθέως τον διαμελισμό μίας ευρωπαϊκής χώρας ...την ίδια στιγμή που καταδικάζουν με περισσή ευκολία πολιτικές αποφάσεις χωρών σε άλλες ηπείρους ...μας επιτρέπουν να καταλάβουμε ότι η εξέλιξη αυτή είναι προσχεδιασμένη και επιθυμητή ...από τους επικυρίαρχους. Αντίθετα ένα δημοψήφισμα για τα μνημόνια ή η στάση πληρωμών από την χρεοκοπημένη Ελλάδα ...θα ήταν αιτία παγκόσμιας καταστροφής.

Ακολουθεί άρθρο Νίκου Κλειτσίκα που δημοσίευσε το "Press-Gr":


Καταλωνία... θεοποίηση του ιδιωτικού νομίσματος ευρώ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., μειώσεις μισθών κι εξουσία στο μεγάλο κεφάλαιο... και χωρίς προηγούμενο κατασταλτική βία από την κεντρική κυβέρνηση που μας φέρνει στην εποχή του φασίστα Φράνκο.

«Σύμφωνα με το ισπανικό σύνταγμα, η χθεσινή ψηφοφορία στην Καταλονία δεν είναι νόμιμη... Πρόκειται για ένα εσωτερικό θέμα της Ισπανίας που πρέπει να γίνει αντικείμενο διαχείρισης με βάση τη συνταγματική τάξη... είναι ώρα για ενότητα και διάλογο, όχι βία», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Έτσι, μετά από αιματηρή βία εναντίον αθώων πολιτών που ανταποκρίθηκαν σε ένα "κάλεσμα" και "πριν αλεκτορα φωνησαι τρις" ο πρόεδρος της Καταλωνίας όχι απλώς συμμορφώνεται αλλά δηλώνει απρόκλητα προς το διευθυντήριο της "μεγάλης ευρωπαϊκής 'δημοκρατικής' οικογένειας" τη νέα του "πολιτική" (;): 


Carles Puigdemont... ο πρόεδρος της Καταλωνίας δηλώνει ότι «δεν σχεδιάζει "τραυματικό" διαχωρισμό με την Ισπανία», μετά από την αμφισβήτηση του "δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας" την Κυριακή - Catalan President Carles Puigdemont has said he is not planning a "traumatic" split with Spain, after a disputed independence referendum on Sunday και περισσότερο φιλοευρωπαϊστής από το ίδιο το διευθυντήριο καλεί την Ε.Ε. να "διαμεσολαβήσει κι ευνοήσει μια λύση σε ένα θέμα ευρωπαϊκό κι όχι εσωτερικό της Ισπανίας".


Κι αμέσως, ταυτοχρόνως και σε πλήρη συντονισμό η Δήμαρχος της Βαρκελώνης Ada Colau (Ada Colau... αυτή είναι η νέα Δήμαρχος της Βαρκελώνης), που είχε όραμα το "τοπικό κοινωνικό νόμισμα", αλλά στην πορεία ερωτεύτηκε το ευρώ, την Ε.Ε., τους παράνομους μετανάστες και τα "ανοικτά σύνορα", τις επιχορηγήσεις της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος, μαζί με τις πλούσιες επιχορηγήσεις του διευθυντηρίου με χρήματα των Ευρωπαίων αγρίως και μέχρι αίματος φορολογούμενων πολιτών, καλεί σε βοήθεια το διευθυντήριο της Ε.Ε.:

«Μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης, αποτελεί χρέος μου, ως δημάρχου της πρωτεύουσας της Καταλωνίας Βαρκελώνης, να απευθύνω έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ανάληψη μεσολαβητικής προσπάθειας ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Καταλωνίας για τη εξεύρεση δημοκρατικής λύσης».

Τι συμβαίνει;

Δεν προκαλούν τουλάχιστον γέλιο ο Carles Puigdemont κι η Ada Colau, που θέλουν απόσχιση από την Ισπανία και την ίδια ώρα ζητούν την επέμβαση του διευθυντηρίου της Ε.Ε.;

Στην καθομιλουμένη "καραγκιοζιλίκια"! Δεν αναγνωρίζουν κυριαρχία της Ισπανίας κι αναγνωρίζουν κυριαρχία του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και του ΝΑΤΟ στο οποίο η Ισπανία είναι πλήρες μέλος...

Ποιος μπορεί να ερμηνεύσει και να στηρίξει πολιτικά μια τέτοια στάση;

Γι' αυτά τα ζητήματα αιματοκύλισαν το λαό στη Βαρκελώνη; Τι στόχευαν και τι επιδιώκουν;


Κι εδώ αναλαμβάνουν ρόλο οι εραστές της "ελευθερίας" και των "δικαιωμάτων", οι globetrotter... το κοσμοπολίτικο κοπάδι των πολύχρωμων "επαναστάσεων" μαζί με τη δημοσιογραφική πορνεία... 

Η "δικαιωματική αριστερά", οι κοσμοπολίτες "Radical chic" σ' ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς μια πολιτική ανάλυση, μια στρατηγική και πολιτική στους δρόμους και τις πλατείες για τα "δικαιώματα". Απόψε και στην Αθήνα... οι ίδιοι... αυτοί που διαδήλωναν εναντίον τους "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ" κι έσπαζαν το κτίριο της Συριακής πρεσβείας στην Αθήνα λίγο πριν τη διακοπή διπλωματικών σχέσεων κι απέλαση ως ανεπιθύμητης της πρέσβειρας της Συρίας,, που αγωνιούν για την "τεκνοθεσία", τους γάμους ομοφυλοφίλων, τις αλλαγές φύλου από τα 15 ή 17, τις καταπατήσεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων για τους "μετανάστες", τα "ανοικτά σύνορα", τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών, τους Ρώσους και Κινέζους ιμπεριαλιστές, το πότε επιτέλους θα γίνει πράξη η ευρωπαϊκή οδηγία η διδασκαλία στα παιδιά μας για τις "έμφυλες ταυτότητες"... Σε άλλη διάσταση και μόνον για την εκλογική πελατεία οι περικοπές συντάξεων, μισθών, η ανεργία, η εξαθλίωση, η πείνα των Ελλήνων πολιτών.

Στην Καταλωνία το "μέτωπο απόσχισης" έχει τάσεις και μεταξύ τους διαφορετικές πολιτικές κι ιδεολογικές προσεγγίσεις: οι υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης, το εθνικό κίνημα εναντίον της παγκοσμιοποίησης.

Για την ώρα, μετά την αιματηρή επέμβαση του Μαριάνο Ραχόι που κυβερνάει με την ανοχή των "σοσιαλδημοκρατών" μιας κι έχουν κοινή πολιτική, θα έχουμε μια "ησυχία" κι όλα θα αποσιωπηθούν, ώστε να αναδυθούν ξαναζεσταμένα σε μια επόμενη φάση στο μέλλον.


Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι Podemos -αδελφό κόμμα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΛαΕ- κι αυτό κίνημα της πλατείας, κίνημα "διαμαρτυρίας αγανακτισμένων"... κι αυτοί της συνομοταξίας των globetrotter και του σιωνισμού...

Τι θέση έχουν άραγε απέναντι σ' αυτά τα γεγονότα;

Δεν χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις και βαθυστόχαστες κουβέντες κενές περιεχομένου... Αρκεί να δούμε ποιοι χρηματοδότησαν τους Podemos να διοργανώσουν εκείνο το διήμερο Συνέδριο "σκέψης, ανάλυσης και προβληματισμού", μαζί με την "κινηματική" Δήμαρχο της Βαρκελώνης Ada Colau, για τον "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ", ακριβώς τις ίδιες ημέρες που και στην Ελλάδα όπως και σ΄ ολόκληρο τον κόσμο η ιμπεριαλιστική "αριστερά" μαζί με τη δημοσιογραφική πορνεία διαδήλωναν για "ανθρωπιστικούς λόγους", για να μην σφαγούν από τον Άσαντ οι "εξεγερμένοι" στο Χαλέπι...


Μια επισήμανση στο περιοδικό "Ρεσάλτο", ίσως τα λέει όλα: «Περί Καταλωνίας ο λόγος. Για ποια ανεξαρτησία ακριβώς ψηφίζουν; Μήπως την ανεξαρτησία από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες; Γιατί ούτε η Μαδρίτη είναι ανεξάρτητη. Οι Καταλανοί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για τους φτωχούς συγγενείς τους τα χαράτσια που επέβαλλαν οι πραγματικοί κυρίαρχοι. Τόσο απλά. Τα υπόλοιπα γνωστά πολιτικάντικα κουραφέξαλα...».

Η διαπίστωση είναι πως εκείνοι που πληρώνουν τα παιχνίδια του υπερεθνικού κεφαλαίου, συχνά και με αίμα (όπως στο φαινόμενο της δήθεν "τρομοκρατίας"), είναι αθώοι πολίτες, ο λαός... Όπως επισημαίνει ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός "Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε...".

Ίσως θα μπορούσαν να μας φωτίσουν περισσότερο και να μας δείξουν το πολιτικό-ταξικό περιεχόμενο του "δημοψηφίσματος" (όχι της χυδαίας αιματηρής καταστολής, που είναι στην ημερήσια διάταξη της "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας") οι οργανώσεις που διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην Αθήνα για την Καταλωνία (ΛαΕ, Καζάκης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλες "επαναστατικές" δυνάμεις, αλλά και τα συστημικά κόμματα που διαμαρτύρονται σήμερα, αλλά κυβέρνησαν ΟΛΑ και στηρίχθηκαν ΟΛΑ στη βία και καταστολή). Στο μεταξύ αναμένουμε και τα πορίσματα-συμπεράσματα τους από την εξαετή υποστήριξη της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία, για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ"...

«Είμαστε εμείς, οι προλετάριοι, η καταπιεσμένη τάξη, εμείς που είμαστε ηλεκτρολόγοι και εργάτες στο αέριο, εμείς που οδηγούμε τις μηχανές των τρένων, εμείς που κατασκευάζουμε τα εκρηκτικά και τις νάρκες, εμείς που οδηγούμε τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα, εμείς που είμαστε στρατιώτες... Είμαστε εμείς, δυστυχώς, που σας υπερασπιζόμαστε εναντίον του δικού μας εαυτού. Εσείς ζείτε λόγω της ασυνειδησίας των θυμάτων σας. Προσέξτε στο ξύπνημα των συνειδήσεων...»

Errico Malatesta (1853-1932)




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes