Τουρκία: Βρήκαν το τάφο του Αγίου Νικολάου;

Βρήκαν τον τάφο του Αγίου Νικολάου; | dreamstime.com

Τούρκοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή της Αττάλειας στη νοτιοδυτική Τουρκία, εκεί όπου υπήρχαν τα αρχαία Μύρα. Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας από τους σημαντικότερους Αγίους της Ορθοδοξίας, ενώ στην καθολική/προτεσταντική κουλτούρα ταυτίζεται με τη μορφή του Άη Βασίλη. 

Ένας άθικτος τάφος ανακαλύφθηκε κάτω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Ντέμρε της Τουρκίας. Η πόλη έχει χτιστεί πάνω από τα αρχαία Μύρα, όπου ο Άγιος Νικόλαος πιστεύεται ότι έζησε τον 4ο αιώνα. Μέχρι τώρα υπήρχε η πεποίθηση ότι τα οστά του Αγίου Νικολάου βρίσκονται στο Μπάρι της Ιταλίας. Υποτίθεται ότι τα πήραν Ιταλοί έμποροι το 1087 όταν τα Μύρα, τότε ελληνική πόλη, δέχθηκαν επίθεση από τους Σελτζούκους Τούρκους. Ήδη από τότε οι Χριστιανοί τιμούσαν τον Άγιο Νικόλαο για τη γενναιοδωρία του, ιδιαίτερα προς τα παιδιά, και την ταπεινότητά του.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αγίους στο Ορθόδοξο δόγμα, ενώ στο καθολικό έχει συνδυαστεί με τη μορφή του Άη Βασίλη (Santa Claus). Η γενναιοδωρία του Αγίου Νικολάου (Sain Nicholas) έγινε θρυλική με το πέρασμα των αιώνων και εξελίχθηκε στην φιγούρα του γνωστού σε όλους μας Αη Βασίλη. Οι Ολλανδοί μετέφεραν τη δική τους εκδοχή του Sain Nicholas η οποία ήταν «Sinterklaas» και αυτή μετεξελίχθηκε στον Santa Claus.

Ο Τζεμίλ Καραμπαϊράμ, επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας της Αττάλειας, δήλωσε ότι πρόσφατες επιστημονικές και τεχνολογικές μελέτες αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός ανέπαφου τάφου κάτω από την Εκκλησία.

«Πιστεύουμε ότι δεν έχει υποστεί καθόλου ζημιές μέχρι στιγμής, αλλά είναι δύσκολο να μπούμε επειδή υπάρχουν πολλές πέτρες στο έδαφος. Αυτές οι πέτρες θα πρέπει να αφαιρεθούν σταδιακά» αναφέρει χαρακτηριστικά στην Hurriyet.

Πρόσθεσε ότι, κατά τη διάρκεια μελέτης παλαιών εγγράφων ανακάλυψαν σημειώματα που αναφέρουν ότι τα οστά που μεταφέρθηκαν στο Μπάρι ανήκουν σε άλλον ιερέα.

«Τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα εδώ. Ισχυριζόμαστε ότι ο Αγ. Νικόλαος βρίσκεται στον τάφο του. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο. Εάν πάρουμε τα αποτελέσματα ο τουρισμός στην Αττάλεια θα σημειώσει ραγδαία άνοδο» πρόσθεσε ο  Καραμπαϊράμ.
Πηγή: efsyn.gr




Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes