Σε ποιον απευθυνόταν η Διακήρυξη Balfour;

Με αφορμή τα 100 χρόνια της Διακήρυξης Balfour ...η Πρέσβυς του Ισραήλ μας εξηγεί περί τίνος πρόκειται. Αλλά όπως όλες οι υπηρέτριες των Rothschild ...έκανε μισή μετάφραση της Διακήρυξης, για να αποφύγει να αναφέρει σε ΠΟΙΟΝ απάντησε επίσημα η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας σχετικά με την ίδρυση του Ισραήλ.

Και φυσικά η γραπτή απάντηση-δέσμευση της Βρετανικής Κυβέρνησης απευθύνεται στον Λόρδο... Rothschild, Πρόεδρο της Εβραϊκής Κοινότητας της Μεγάλης Βρετανίας. 

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ομοίως και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αναφέροντας ένα σατυρικό δρώμενο με αφορμή τα 100 χρόνια από την διακήρυξη του Balfour ...δεν γίνεται επίσης καμία αναφορά στον Rothschild που ήταν ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αποδέκτης της συγκεκριμένης επιστολής-διακήρυξης. Βλέπετε δηλαδή πως όλοι ξέρουν πολύ καλά πως να προσπερνούν το επίθετο των Rothschild, για να αποτρέψουν τους αναγνώστες τους να αναρωτηθούν ποιοι είναι αυτοί.






ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

Πηγή: protothema.gr


Η επέτειος της Διακήρυξης του Μπάλφουρ γιορτάζεται από το Ισραήλ ως το προοίμιο της δημιουργίας του κράτους το 1948 - Από την άλλη αυτό ήταν η αρχή μιας «καταστροφής» που ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους



Ο Βρετανός καλλιτέχνης του δρόμου Μπάνκσι οργάνωσε σήμερα μια «τελετή συγγνώμης» μπροστά από το ξενοδοχείο του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη με την ευκαιρία της 100ης επετείου από τη Διακήρυξη Μπάλφουρ που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ.

Σε μια σουρεαλιστική και σαρκαστική σκηνοθεσία, μια πενηνταριά μικροί Παλαιστίνιοι έγιναν δεκτοί για να πάρουν το τσάι τους μαζί μ' έναν ηθοποιό μεταμφιεσμένο σε βασίλισσα της Αγγλίας. Πίσω τους, πάνω στο ισραηλινό τείχος διαχωρισμού που διαιρεί τη Δυτική Όχθη, είχε χαραχτεί η λέξη «Sorry», κάτω από το «Er» (Elizabeth Royal).

Αύριο Πέμπτη είναι η 100η επέτειος της Διακήρυξης Μπάλφουρ, όταν η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως βλέπει «ευνοϊκά την εγκαθίδρυση στην Παλαιστίνη μιας εθνικής εστίας για τον εβραϊκό λαό». 


Η επέτειος αυτή γιορτάζεται στο Ισραήλ, όπου η Διακήρυξη Μπάλφουρ θεωρείται το προοίμιο της δημιουργίας του εβραϊκού κράτους το 1948 και ενθάρρυνε τους Εβραίους να μεταναστεύσουν στη γη των προγόνων τους.

Για τους Παλαιστινίους αντίθετα το κείμενο αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας «καταστροφής» που ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη διάρκεια του πολέμου που κατέληξε στη δημιουργία του Ισραήλ και συνεχίσθηκε με την κατοχή της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη.

«Η σύγκρουση αυτή προκάλεσε τόσα βάσανα σε όλες τις πλευρές. Δεν πιστεύω πως αρμόζει να 'γιορτάζουμε' τον βρετανικό ρόλο στη σύγκρουση αυτή», αναφέρει ο Μπάνκσι σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Εδώ οι Βρετανοί δεν χειρίσθηκαν καλά τα πράγματα. Όταν οργανώνετε έναν γάμο, είναι προτιμότερο να είστε βέβαιος ότι η νύφη δεν είναι ήδη παντρεμένη», προσθέτει.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε πως θα τιμήσει «με υπερηφάνεια» την επέτειο αύριο Πέμπτη, παρουσία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που έχει προσκληθεί σε δείπνο στο Λονδίνο με τη Βρετανή ομόλογό του Τερέζα Μέι.

Ο Μπάνκσι άνοιξε τον Μάρτιο κοντά στη Βηθλεέμ το ξενοδοχείο Walled-Off, όλα τα δωμάτια του οποίου «βλέπουν» κατ' ευθείαν πάνω στο ισραηλινό τείχος διαχωρισμού.

Ο καλλιτέχνης προστατεύει προσεκτικά την ταυτότητά του και ελέχθη πως δεν ήταν παρών σήμερα στην τελετή της συγγνώμης.


Συνδεθείτε στη σελίδα μας στο Facebook, Twitter και Linkedin


Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου


Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes