Τρίτο ομόφωνο «όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών


Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να τονίζουμε ότι τους ελληνόφωνους πολιτικούς και την «τυφλή» και «κουφή» δικαιοσύνη δεν ενδιαφέρουν οι ζωές των Ελλήνων, αλλά τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Τι κι αν βρίσκονται Έλληνες στρατιωτικοί έγκλειστοι σε τουρκικές φυλακές… αυτοί ανησυχούν μόνο μήπως και δεν τύχουν δίκαιης δίκης οι Τούρκοι πραξικοπηματίες πράκτορες των συμμάχων μας…

Εάν υποθέσουμε ότι το 1974 οι εγχώριοι πραξικοπηματίες διέφευγαν στη Τουρκία… οι «φιλειρηνιστές» και «επαναστάτες» αριστερούληδες δεν θα πίεζαν την Τουρκία για την έκδοσή τους; Τι θα γινόταν εάν η Τουρκική δικαιοσύνη αποφαινόταν ότι ανησυχούσε μήπως δεν τύχουν δίκαιας δίκης στην Ελλάδα; Και τελικά έτυχαν δίκαιης δίκης;

Βλέπετε, οι ζωές των παιδιών μας δεν έχουν καμία αξία για τις ορντινάντσες των τοκογλύφων… ίσα – ίσα που δικαιολογούν την κατασπατάληση δισεκατομμυρίων ματωμένων ευρώ δημοσίου χρήματος σε εξοπλιστικά και μίζες…


http://www.protothema.gr/greece/article/770615/alert-ohi-stin-ekdosi-ton-8-tourkon-axiomatikon-apofasise-to-sumvoulio-efeton/
Πηγή: protothema.gr

Με νέα ομόφωνη απόφασή της η ελληνική δικαιοσύνη – Τριμελές Συμβούλιο Εφετείο – είπε ομόφωνα «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών. Το Συμβούλιο απέρριψε σήμερα το τρίτο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των στρατιωτικών, που πέρασαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016.

Το Δικαστήριο έκρινε σε ό,τι αφορά στα τρια πρώτα αδικήματα που οι τουρκικές αρχές αποδίδουν τους 8 στρατιωτικούς, εισάγονται απαραδέκτως καθώς οι τουρκικές αρχές δεν εισφέρουν νέα στοιχεία στο τρίτο αιτημά τους περί έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα πέντε αδικήματα που η Τουρκία καταλογίζει στους στρατιωτικούς, αυτά κατά τους Έλληνες δικαστές, είτε είναι παντελώς αόριστα είτε βάση της νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η έκδοσή τους.

Σύμφωνα με την απόφασή του δικαστηρίου, σε κάθε περίπτωση υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι «8» δεν θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Είχε προηγηθεί και η αρνητική εισήγηση της εισαγγελέως η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι από το τρίτο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 8 στρατιωτικών, δεν προκύπτει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει την έκδοση τους. Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα εκείνα που θα τους εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη, επισημαίνοντας ακόμη ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υποστούν βασανιστήρια.

Όπως τόνισε η κυρία Κυβέλου, σχετικά με τις νέες αξιόποινες πράξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών, στο σχετικό φάκελο δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων ούτε προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος των αξιόποινων πράξεων που η Τουρκία τους αποδίδει.

Με την έναρξη της διαδικασίας για την εξέταση του τρίτου αιτήματος των τουρκικών αρχών, στο συμβούλιο Εφετών εξετάστηκαν ώς μάρτυρες ο πρώην Γενικός Γραμματεάς του υπουργείου Δικαιοσύνης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Γιαννης Ιωαννίδης και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Με μελανά χρώματα οι δυο μάρτυρες περιέγραψαν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, την απόλυση περίπου 4.500 δικαστών, επισημαίνοντας ότι η έκδοση των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία ισοδυναμεί με εισιτήριο για βασανιστήριο και άδικη δίκη. «Το κράτος δικαίου στην Τουρκία αυτοκτόνησε» επεσήμαναν οι μάρτυρες, θέλοντας να καταδείξουν ότι η κατάσταση στη γείτονα από την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου και μετά όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει χειροτερέψει.

Αξιοσημειώτη είναι και η παρατήρηση της πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου κυρίας Ιωάννας Κλάπα, η οποία επισήμανε ότι δεν έχουν υποχρέωση οι εκζητούμενοι να αποδείξουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην Τουρκία, αλλά το εκζητόν κράτος είναι εκείνο που έχει το βάρος να το αποδείξει.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο τοποθετήθηκαν οι 8 Τούρκοι εκζητούμενοι επι των κατηγοριών που τους αποδίδουν οι αρχές της χώρας τους. Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και περιέγραψαν τις συνθήκες στη χώρα τους αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η σύλληψή τους στις οικογένειές τους. «Όταν σκεφτόμαστε εκείνη τη νύχτα είναι σαν το σπίτι μας να έπιασε φωτιά και εμείς να αποφασίσαμε να προστατευθούμε πηγαίνοντας στο γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε τη φωτιά και η μοίρα μας εξαρτάται από το πώς μας βλέπει ο γείτονας», είπε χαρακτηρηστικά ένας εκ των 8 στρατιωτικών, προσβλέποντας στην κρίση των Ελλήνων δικαστών.

Τι ζητούσαν οι Τούρκοι

Το Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης εκζητούσε τους Τούρκους αξιωματικούς προκειμένου να δικαστούν στην γείτονα χώρα για οκτώ αδικήματα.

Ειδικότερα, με το τρίτο αίτημα οι τουρκικές αρχές καταλόγιζαν στους στρατιωτικούς:

  1. Απόπειρα κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της,

  2. Απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης,

  3. Απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της,

  4. Συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση,

  5. Απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως,

  6. Λιποταξίας σε ξένη χώρα,

  7. Κλοπή στρατιωτικού υλικού και

  8. Πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.
Υπενθυμίζεται, ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου-Αχαρνών λόγω των εκκρεμών αιτήσεων ασύλου.

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes