Μεγάλη κινητοποίηση των Δωδ/νησίων της Αμερικής για το «Μακεδονικό» έξω από τον ΟΗΕ


Ξεσηκώνονται αύριο οι απανταχού Δωδεκανήσιοι της Αμερικής, οι οποίοι διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

Οι δραστήριοι Σύλλογοι και Οργανώσεις Ομογενών της Δωδεκανήσου έχουν προετοιμάσει μεγάλη συγκέντρωση για αύριο Κυριακή 18 Μαρτίου, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή σε όλη την Ομογένεια της Αμερικής.

«Οι Δωδεκανήσιοι της Αμερικής, ενώνουμε τη φωνή μας και μαζί με όλη την Ομογένεια και τον απανταχού της γης ελληνισμό, αναφωνούμε: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Στην μακραίωνη ιστορία της Δωδεκανήσου γνωρίσαμε πολλούς σφετεριστές, που ακόμη και σήμερα προσπάθησαν και προσπαθούν να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα των νησιών μας. Σε όλους τους αγώνες μας βρήκαμε συμπαραστάτες και συναγωνιστές τον απανταχού της γης ελληνισμό. Γι αυτό και σήμερα θεωρούμε καθήκον και ιερή υποχρέωση να αγωνιστούμε μαζί με όλους τους Έλληνες και σαν ακοίμητοι φρουροί που φυλάσσουν νέες Θερμοπύλες, να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όλοι μαζί την Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τα Ηνωμένα Έθνη», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Την συγκέντρωση διοργανώνουν το Εθνικό Δωδεκανησιακό Συμβούλιο της Αμερικής, η Δωδεκανησιακή Νεολαία της Αμερικής, το Δωδεκανησιακό Ινστιτούτο Αμερικής και ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Νέας Αγγλίας

Την συγκέντρωση στηρίζουν και συμμετέχουν:

Ρόδος

«Απόλλων» Παν-ροδιακός Σύλλογος Αμερικής και τα 20 τμήματά του ανά την Αμερική, οι ανεξάρτητοι Ροδιακοί Σύλλογοι «Διαγόρας» Baltimore, «Ομόνοια» Γενναδινών Connecticut, Σορωνιατών Connecticut, «Κολοσσός» Windsor Canada

Κάλυμνος

Καλυμνιακή Ομοσπονδία και σύλλογοι αυτής: Αδελφότητα Νέας Υόρκης, «Πρόδρομος» Ohio, «Αγιος Παντελεήμων» Tarpon Springs, «Αγιος Σάββας» ΝΥ.

Νίσυρος

Νισυριακός Σύλλογος Νέας Υόρκης, Γυναικείος Σύλλογος Νισυρίων η «Χαραυγή» ΝΥ, Σύλλογος Νισυρίων «Παναγία Σπηλιανή» Toronto Canada

Κως

«Ιπποκράτης» Παγκωακός Σύλλογος ΝΥ, «Εισόδια της Θεοτόκου» Κεφαλιανών Κω ΝΥ, Παν-κωακός Σύλλογος «Ιπποκράτης» Toronto Canada

Κάσος

«Κασιακή Αδελφότητα Αμερικής», ΝΥ

Λέρος

American Lerians Association “Leros” NY

Πάτμος

Σύλλογος Πατμίων «Ξάνθος ο Φιλικός» ΝΥ, «Πατμιακή Αδελφότητα» Texas

Λειψοί

«Αγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» Λειψιωτών Ohio

Σύμη

Συμαίων «Αίγλη» Νέας Υόρκης, «Πανορμίτης» Ohio, «Ταξιάρχης» Tarpon Springs

Αστυπάλαια

«Σύλλογος Αστυπαλαίων Αμερικής» ΝΥ

Τήλος

«Πρόοδος» Τηλίων Αμερικής ΝΥ

Χάλκη

«Αγιος Ιωάννης» Χαλκιτών Baltimore, «Αγιος Νικόλαος» Χαλκιτών Tarpon Springs

Κάρπαθος

Παν-καρπαθιακό Ιδρυμα και Καρπαθιακή Ομοσπονδία και οι σύλλογοι και μέλη αυτών: «Ποσειδών» Πηγαδιωτών NJ, «Ομόνοια» Απεριτών NJ, «Αγιοι Ανάργυροι» Βωλαδιωτών NJ, «Αγιος Παντελεήμων» Οθεϊτών NJ, «Τίμιος Σταυρός» Πυλιατών NJ, «Υπαπαντή» Αρκασιωτών NJ, «5η Οκτωβρίου» Μενεδιατών NJ, «Παναγία των Κρίνων» Μεσοχωριτών ΝΥ, «Αγιος Γεώργιος Σποϊτών» ΝΥ, «Ζωοδόχος Πηγή» Ολυμπιτών ΝΥ, «Καρπαθιακή Ενωση Νέων» NJ.

Παν-καρπαθιακή «ΚΕΡΑ» και τα 20 τμήματα αυτής ανά την Αμερική

Ανεξάρτητοι Καρπαθιακοί Σύλλογοι: «Ενωση Καρπαθίων Σικάγου», «Ομηρος» Οθεϊτών New Castle, «Το Σούλι» Μενεδιατών Baltimore, «Κοίμησης της Θεοτόκου» Μενεδιατών Arlington, «Παναγία η Βρυσιανή» Μεσοχωριτών Baltimore, «Αγιος Γεώργιος» Σποϊτών Ohio, «Αγιος Γεώργιος» Σποϊτών S. Carolina, «Χριστός» Σποϊτών Texas, «Αδελφότης Ολυμπιτών» Baltimore, «Ιερός Βράχος» Μενεδιατών Montreal Canada.

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes