«Μετά το ατύχημα κατάλαβα ότι δεν είχα ποτέ φίλους»


Η κοπέλα στα αριστερά …μετά από ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό έχασε την όρασή της, έβαλε κιλά κι έγινε η κοπέλα στα δεξιά. Μπορεί να διαπιστώσει κανείς πόσο ισχυρή είναι η «εικόνα» ενός ανθρώπου, πόσο μας επηρεάζει και πόσο διαφορετική αντιμετώπιση μπορεί να έχει κάποιος αναλόγως την εξωτερική του εμφάνιση.

Η ομορφιά μπορεί να μαγέψει και να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Η κοπέλα που πέρασε δυσκολίες με την υγεία της κι έπαψε να μαγεύει με την εμφάνισή της σημείωσε, ότι τελικά δεν είχε καθόλου φίλους παρά μόνο αρκετούς γνωστούς.

Η Μαρία από τη Ρωσία, καυγάδισε στις 20 Αυγούστου 2016 με τον φίλο της Αντρέι, με τον οποίο είχε τέσσερα χρόνια δεσμό. Είχε θυμώσει μαζί της γιατί την περίμενε μισή ώρα στο αυτοκίνητο…

Η Μαρία Λεμπέντεβα (23) από το Νοβοσιμπίρσκ ήταν φοιτήτρια νομικής και γνωστή ως η «ομορφότερη φοιτήτρια». Όλα άλλαξαν μέσα σε μια στιγμή, όταν το 2016, ο θυμωμένος σύντροφός της πέρασε σκόπιμα κόκκινο φανάρι και προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα.

Η Μαρία υπέστη βλάβη στον εγκέφαλο, έχασε την όρασή της, έφερε σοβαρές κακώσεις και έπεσε σε δεκαήμερο κώμα. Έχει χάσει παντελώς την θύμησή της για το διάστημα ενός με δύο χρόνια πριν το ατύχημα.

Στις 20 Αυγούστου του 2016 η Μαρία καυγάδισε με τον Αντρέι, επειδή εκείνος είχε θυμώσει που την περίμενε μισή ώρα στο αυτοκίνητο. Όταν η Μαρία μπήκε στο αυτοκίνητο, εκείνος άρχισε να της φωνάζει, και κάποια στιγμή η BMW 530 πέρασε με κόκκινο μία διασταύρωση με 80 χιλιόμετρα την ώρα.




Μόνο η Μαρία τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ ο Αντρέι και ο φίλος του δεν έπαθαν τίποτα λόγω των αερόσακων που άνοιξαν κατά την πρόσκρουση.

«Δεν μου στάθηκε όταν χρειάστηκα την βοήθειά του. Μου είπε: ‘Πιστεύεις πραγματικά ότι μόνο εγώ φταίω για το ατύχημα; Και οι δύο φταίμε’. Είχα θυμώσει πάρα πολύ όταν τον άκουσα. Ήταν σαν να μην αισθανόταν καμία ενοχή. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια, δεν μου ζήτησε συγγνώμη. Αηδιάζω όταν το θυμάμαι… Μετά το ατύχημα δεν άλλαξε μόνο η εμφάνισή μου, αλλά ολόκληρη η ζωή μου», λέει η άτυχη κοπέλα. Ο Αντρέι κλήθηκε να πληρώσει περισσότερα από 15.000 ευρώ, μετά την αγωγή που του έκαναν οι γονείς της κοπέλας για τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.



Η Μαρία λέει ότι αγαπούσε τα ταξίδια, το χορό, το τρέξιμο… «πληγώθηκα πάρα πολύ όταν εξαφανίστηκα από προσώπου γης».

«Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν είχα ποτέ πολλούς φίλους, αλλά απλά πολλούς γνωστούς. Περισσότερο απ’ όλα μου στοίχισε η απώλεια της όρασης… έχασα την ανεξαρτησία μου, την αυτοπεποίθησή μου, ήταν σχεδόν ακατόρθωτο για μένα να περπατήσω με λευκό ραβδί. Συχνά ακούω τους ανθρώπους να με λυπούνται, ειδικότερα ηλικιωμένες κυρίες. Αισθάνομαι ελαττωματική. Ακούω καλύτερα απ’ ό,τι πριν το ατύχημα… και μερικές φορές με ενοχλούν πραγματικά τα πράγματα που ακούω».

Αρνείται να αφεθεί να καταρρακωθεί και λέει ότι θέλει να γίνει αεροσυνοδός.

Ένα βίντεο την δείχνει να τραγουδάει ένα τραγούδι που ονομάζεται: «Πετάω μακριά»… Ο πρώτος στοίχος λέει: «Είναι αδύνατο να σας πω την ιστορία μου…»

Αυτή τη στιγμή υφίσταται «πειραματική» θεραπεία με βλαστοκύτταρα – αλλά είναι δαπανηρή. Μέχρι στιγμής, πολλές απόπειρες για να ανακτήσει την όρασή της και να μειωθούν οι πόνοι της απέτυχαν. Η οικογένειά της αναζητά νέες ιατρικές προσεγγίσεις για να την βοηθήσει να ανακάμψει.







Στοιχεία από dailymail.co.uk

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes