Οι Μακεδόνες λέμε ΟΧΙ στις βλέψεις των Σκοπίων


Τα Σκόπια εδώ και δεκαετίες επένδυσαν σε λάθος όνομα …γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα υπάρξει πρόβλημα κι αυτός ήταν ακριβώς ο λόγος που επέμεναν στο συγκεκριμένο όνομα …ενώ ήξεραν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτό από τους Μακεδόνες.

Βασιζόμενοι στις υποσχέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων …(ΗΠΑ, Ρωσία, Ε.Ε., Τουρκία κ.λπ.) και με τις δικές τους πλάτες …σκέφτηκαν ότι θα μας αναγκάσουν τελικά να το αποδεχτούμε. Και μπορεί οι κυβερνήσεις μας …να είναι έτοιμες να ευχαριστήσουν τα ξένα αφεντικά …εμείς όμως …οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και οι μόνοι που πληρώνουν τα λάθη των πολιτικών …δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε.

Ξέρουμε άλλωστε, ότι μετά το όνομα …θα ξεκινήσει ο νέος γύρος πίεσης …που θα αφορά την εθνική ταυτότητα των σλαβόφωνων της Μακεδονίας …για τους οποίους ήδη στο παρελθόν οι Ελληνικές κυβερνήσεις των πρακτόρων τους βάφτιζαν όπως βόλευε τις Μεγάλες Δυνάμεις, χωρίς ποτέ φυσικά να τους ρωτήσουν πως αυτοπροσδιορίζονται. Το ίδιο έκαναν πιο πρόσφατα με τους σλαβόφωνους Πομάκους …που οι πράκτορες του ΝΑΤΟ τους αποκαλούν Τούρκους.

Συνειδητά λοιπόν οι πολιτικοί των Σκοπίων ήθελαν και θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα απαιτώντας να ονομαστούν «Μακεδόνες» …ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας κι όλοι οι λόγοι για τους οποίους η περιοχή αποκαλείται Μακεδονία …βρίσκονται στην Ελλάδα κι όχι στα Σκόπια.

Φανταστείτε δηλαδή ένα κομμάτι της Βόρειας Λιβύης να θέλει να ονομαστεί «Κρητική Δημοκρατία» και οι Κρητικοί …να πρέπει να το αποδεχτούν …και να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν που πηγαίνει το πράγμα …και να εμφανίζονται οι πράκτορες του ΝΑΤΟ και του Soros και να μιλούν για το Δικαίωμα του Αυτοπροσδιορισμού των Λίβυων.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ …υπάρχουν 5 ονόματα στο τραπέζι και είναι και τα 5 …άκυρα και σχεδόν πανομοιότυπα. Σαν να έχουν να κάνουν με παιδάκια 5 ετών και θέλουν να μας εξαπατήσουν με εντελώς γελοία επιχειρήματα.

Θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που επένδυσαν σε λάθος όνομα …κι αυτοί που τους στήριξαν σ’ αυτήν την λανθασμένη επένδυση θα είναι αυτοί, που θα εκτεθούν κι όχι οι Μακεδόνες. Ας επωμιστούν οι ίδιοι το κόστος των λαθών τους κι όχι εμείς. Βέβαια το να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση είναι επίσης ένα τεράστιο δικό μας λάθος …όμως όπως και να έχει …πέρα από την ψήφο …δεν έλαβε καμία εξουσιοδότηση να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας σε μία χώρα εκτός Μακεδονίας.


http://www.kathimerini.gr/954680/article/epikairothta/politikh/ta-pente-onomata-sto-trapezi-ths-diapragmateyshs-me-ta-skopia
Πηγή: kathimerini.gr

Με ένα κείμενο με το σύνολο των προτάσεων της ελληνικής πλευράς και με ατζέντα που θα αφορά τη συνεργασία των δύο κρατών στο μέλλον θα βρεθεί στα Σκόπια την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τη Δευτέρα, ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψή του στη γείτονα: «έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

Οσον αφορά τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ αυτές είναι οι εξής:

  • Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)

  • Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)

  • Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)

  • Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)

  • Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]
Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Βιέννη με τον ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του Προσωπικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Χθες, πάντως, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, έκανε γνωστό πως επιθυμεί να έχει επιλυθεί η ονοματολογική διαφορά μέχρι το καλοκαίρι, εκτιμώντας ότι ανάλογη είναι και η βούληση της ελληνικής ηγεσίας.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Ζάεφ σε δημοσιογράφους.

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes