Θεοδωράκης: «Στην Ελλάδα ούτε τα δικαιώματα των νεκρών δε γίνονται ακόμη σεβαστά»


Η ατζέντα προωθείται σταθερά. Αποτέφρωση ζητάει κι ο Θεοδωράκης… Τα λύσαμε όλα τα προβλήματα …έμεινε να μολύνουμε και την ατμόσφαιρα με ανθυγιεινά αέρια γιατί οι πράκτορες του Soros …με το μυαλό τους …κάνουν πόλεμο στις θρησκείες.

Όποιος θέλει να αποτεφρωθεί ή να βαλσαμωθεί ή να καταψυχθεί ή να μπει στη φορμόλη… μπορεί να το κάνει εκεί που επιτρέπεται… και δεν είναι δικαίωμα κανενός να επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με αέρια από την καύση του πτώματός του… καταστρέφοντας μάλιστα αποδείξεις πιθανής εγκληματικής ενέργειας που θα μπορούσαν να επανεξετασθούν με μία μελλοντική εκταφή.


http://www.protothema.gr/politics/article/771807/theodorakis-stin-ellada-oute-ta-dikaiomata-ton-nekron-de-ginodai-akomi-sevasta/
Πηγή: protothema.gr

Ανάρτηση για το δικαίωμα στην αποτέφρωση έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στο θέμα της αποτέφρωσης των νεκρών, αναφέρεται σε ανάρτηση του στο Facebook από τη Βουλγαρία, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είμαι στη Βουλγαρία. Και το ξημέρωμα θα πάω στο δημόσιο αποτεφρωτήριο της Σόφιας. Γιατί αυτό είχε ζητήσει ο Παναγιώτης. Να μην θαφτεί, αλλά να καεί. Στην Ελλάδα, όμως, ούτε τα δικαιώματα των νεκρών δεν γίνονται ακόμη σεβαστά» επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημειώνοντας ότι ο πρώτος νόμος για την αποτέφρωση έγινε στην Ελλάδα το 2006.

«Δώδεκα χρόνια τώρα προστίθενται υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, νέοι νόμοι – δύο έχω ψηφίσει και εγώ! – αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Κενό γράμμα και οι διακηρύξεις των Δημάρχων που κάθε τόσο δίνουν και μια νέα ημερομηνία. Έτσι 100 σοροί κάθε εβδομάδα «ξενιτεύονται» για αποτέφρωση (περίπου 1 στους 30 θανάτους). Δεν μιλώ για την ταλαιπωρία, δεν μιλώ για τα χρήματα, μιλώ για την προσβολή».

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι το δικαίωμα στην αποτέφρωση κατοχυρώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία το 1884 και στη Γαλλία το 1887, ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η αποτέφρωση είναι σήμερα ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, 80% στη Σουηδία, 55% στη Γερμανία, 50% στην Πορτογαλία και την Ισπανία, 20% στην Ιταλία – η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία έχει αποδεχθεί την αποτέφρωση εδώ και 52 χρόνια!

«Στην Ελλάδα, όμως, οι δικοί μας επιμένουν. Δεν τους πειράζει το εμπόριο και το παζάρι στα μεγάλα νεκροταφεία (οι νεκροί μας σε τρία χρόνια ξεθάβονται μέσα σε απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις). Τους πειράζει η αποτέφρωση» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού και συνεχίζει:

«Και πώς θα τον θυμάστε άμα δεν έχετε τάφο εδώ;» ρωτούσε ένας παπάς χθες στο 3ο νεκροταφείο – όπου στα κλεφτά κάναμε μια νεκρώσιμο ακολουθία.

«Ο νεκρός δεν ζει κάτω από τις ταφόπλακες, ζει όσο ζει κι ο τελευταίος που τον θυμάται» απάντησε ένας φίλος παραφράζοντας τη ρήση του Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλή.

Δείτε την ανάρτηση του στο Facebook:Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes