Ηoax: «Η παιδοφιλία είναι πνευματική συνάντηση με τον Θεό»


Ακόμα ένα άρθρο-παραμύθι που σπάει ρεκόρ στις κοινοποιήσεις. 5.100 κοινοποιήσεις και συνεχίζουμε! Ο απατεώνας που το δημοσιεύει επινοεί διαλόγους και βάζει στο στόμα ενός ιερέα πράγματα που ποτέ δεν είπε. Όσοι δεν ξέρουν Αγγλικά …φυσικά θα πιστέψουν τον καραγκιόζη blogger στου οποίου το blog …οι διαφημίσεις είναι περισσότερες από τα άρθρα.

Στο κάτω μέρος του άρθρου κάποιος αφήνει σχόλιο σχετικά με την απάτη του αρθρογράφου αλλά αυτό δεν σταματάει το τσουνάμι κοινοποιήσεων.

Ο ιερέας είναι Καθολικός …και το άρθρο «αποδεικνύει» την ανωτερότητα της Ορθοδοξίας…

Το συγκεκριμένο video αφορά τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με νόμο που θα επιβάλλει ποινές στους ιερείς οι οποίοι ενώ γίνονται αποδέκτες εξομολογήσεων για υποθέσεις παιδοφιλίας δεν μεταφέρουν την πληροφορία στην Αστυνομία.

Ο ιερέας στο video υποστηρίζει ότι είναι ιερή η διαδικασία της εξομολόγησης κι ένας ιερέας θα πρέπει να προτιμήσει να πάει φυλακή παραβαίνοντας τους νόμους του κράτους, από το να παραβεί τις εντολές του Χριστού …ανεξαρτήτως το είδος της πληροφορίας που τους κοινοποιεί ο πιστός.

Φυσικά δεν λέει πουθενά ότι η παιδοφιλία είναι πνευματική συνάντηση με τον Θεό …αλλά οι «ενημερωτές» διψούν για μερικές πενταροδεκάρες από τις διαφημίσεις της Google και δεν τους σταματάει τίποτα.

Άσχετα από τον γελοίο και παραπλανητικό τίτλο του άρθρου …η συζήτηση που αφορά την επικοινωνία των ιερέων με τις αρχές είναι πολύπλοκη.

Πέρα από τον θρησκευτικό χαρακτήρα της υπόθεσης… υπάρχουν τα εξής προβλήματα:

Αυτός που πηγαίνει να εξομολογηθεί σε έναν ιερέα το κάνει γιατί ΔΕΝ θέλει να διαδοθεί το πρόβλημά του και προφανώς δεν θέλει ούτε να προβεί σε καταγγελία.

Ένας ιερέας μπορεί να προτρέψει κάποιον να καταφύγει στην Αστυνομία αλλά δεν είναι λογικό να μεταφέρει αυτός την πληροφορία χωρίς την άδεια του πιστού.

Επιπλέον …ακόμα κι αν το πρόσωπο που εξομολογείται είναι ένα μικρό παιδί που θα αφηγηθεί μία παρενόχληση που μπορεί να δέχτηκε …πως εξασφαλίζεται ο ιερέας που θα μεταφέρει την πληροφορία στην Αστυνομία ότι δεν θα κατηγορηθεί ο ίδιος για συκοφαντική δυσφήμιση σε περίπτωση που το παιδάκι μετανιώσει κι αρνηθεί τα όσα εξομολογήθηκε;

Ποιος εξασφαλίζει στον ιερέα ότι η εξομολόγηση δεν αποσκοπεί στην κατασυκοφάντηση ενός αθώου;

Και ποιος βεβαιώνει τελικά τον ιερέα ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει σωστά τη δουλειά της και ότι θα τον προστατεύσει σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος θελήσει να εκδικηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο;

Ποιος διαβεβαιώνει τον ιερέα ότι η εντύπωση που δημιουργήθηκε σε κάποιο παιδί δεν ήταν αποτέλεσμα της φαντασίας του ή ενός κακού ονείρου κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει έναν συκοφαντημένο «παιδόφιλο» ακόμα και στην αυτοκτονία;

Υπάρχουν πολλοί σοβαροί και πρακτικοί λόγοι που θα απέτρεπαν οποιονδήποτε ιερέα να εμπλακεί σε τέτοια σοβαρή νομική διαδικασία μέσα από μία προφορική εξομολόγηση.

Στις μέρες μας μπορεί να διαπραχθεί ένα έγκλημα παρουσία της αστυνομίας και οι αστυνομικοί να αρνηθούν να εμπλακούν στην ως αυτόπτες μάρτυρες για να μην βρεθούν κατηγορούμενοι …κι έτσι παροτρύνουν το θύμα να μηνύσει τον θύτη απευθείας και να συνεχίσουν μόνοι τους τη διένεξη.

Στις μέρες μας τα δικαστήρια αποδέχονται αλλαγές σε ένορκες καταθέσεις μαρτύρων ή κατηγορούμενων κ.λπ., δέχονται ότι κάποιος μπορεί να ομολογήσει ένα έγκλημα χωρίς να το έχει διαπράξει.

Πως μπορούν να περιμένουν από έναν ιερέα να πάρει την ευθύνη για την αναμετάδοση μίας εξομολόγησης ως πληροφορία για την έναρξη αστυνομικής έρευνας;

Αν ένας πιστός γνωρίζει ότι ο ιερέας υποχρεούται να μεταφέρει πληροφορίες στην Αστυνομία …τότε δεν θα πάει στον ιερέα …θα πάει απευθείας στις Αρχές.

Αν ο εξομολογούμενος είναι παιδί τότε θα έπρεπε η ενημέρωση της αστυνομίας να γίνεται ίσως οικειοθελώς από τον ιερέα κι όχι δια υποχρεωτικού νόμου.

Δηλαδή η νομική εμπλοκή ενός ιερέα σε μία τέτοια υπόθεση να είναι αποτέλεσμα προσωπικής επιλογής.



https://newsthessaloniki.gr/katholikos-archiepiskopos-h-paidofilia-einai-pneymatiki-synantisi-me-ton-theo/#
Πηγή: newsthessaloniki.gr

Το «επίμαχο» βίντεο όπου δεν αναφέρεται πουθενά αυτό που ισχυρίζεται το «ρεπορτάζ»… ίσως ένας λόγος παραπάνω που δεν μπήκαν υπότιτλοι, όπως σωστά αναρωτιέται ο σχολιαστής:



Και όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αναμετάδοση χωρίς καμία επαλήθευση γίνεται με ρυθμούς επιδημίας:



Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes