H Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για τα χημικά στη Συρία!


«Λάδι στη φωτιά» του εν εξελίξει πόκερ στη Συρία ρίχνει η Μόσχα κατηγορώντας την Βρετανία για «προβοκάτσια» στη Συρία. Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά – όπως αναφέρει – στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται στην «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Σήμερα στην διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα» δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.

Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις ανάμεσα σε Λονδίνο και Μόσχα είναι αρκετά τεταμένες το τελευταίο διάστημα για την υπόθεση Σκριπάλ. Αξίζει αν σημειωθεί, τέλος, πως η Τερέζα Μέι τάχθηκε υπέρ μιας επέμβασης στη Συρία, σε συνέχεια των όσων προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes