Βίκτορ Όρμπαν: «Εν αρχή ην το Stop Soros»


Άρχισαν δουλειά οι πράκτορες-φερέφωνα της δύσης μόλις έμαθαν για τον πόλεμο που κήρυξε ο Βίκτορ Όρμπαν στις Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται κυρίως με τον Τζόρτζ Σόρος, δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία και έχουν σχέση με την μετανάστευση και την προώθηση του πολυπολιτισμού. Μαύρο δάκρυ από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ που ήδη ξεκίνησαν να γράφουν για «νίκη-τρόμος» του Όρμπαν, «πλήγμα στην ελευθερία του τύπου» και «διολίσθηση στον απολυταρχισμό».


https://www.efsyn.gr/arthro/proto-melima-stop-soros
Πηγή: efsyn.gr

Στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν μπαίνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ουγγαρία με τον πρωθυπουργό να ετοιμάζεται να προωθήσει το νομοσχέδιο με τίτλο… «Stop Soros».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος κέρδισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων στη νέα βουλή, ανακοίνωσε ότι οι πολίτες του δίνουν μία ισχυρή εντολή για να προωθήσει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Μέσω αυτού θα επιδιώξει να πλήξει τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα του και τις οποίες κατηγορεί ότι «υποστηρίζουν τη μετανάστευση» και χρηματοδοτούνται από τον Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος έχει ουγγρικές ρίζες.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει νέα σειρά μέτρων που σχεδιάσθηκαν πριν από τις εκλογές και προβλέπει τη φορολόγηση των οργανώσεων αυτών.

Αναφερόμενος στο θέμα του Central European University του Τζορτζ Σόρος με έδρα τη Βουδαπέστη δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συζητήσει το θέμα. Πάντως, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε χθες συμφωνία για τη λειτουργία campus και στη Βιένη.

Αψηφώντας τις επικρίσεις του ΟΑΣΕ για την προεκλογική εκστρατεία στην Ουγγαρία, για την ξενοφοβική ρητορική και την μεροληψία των μέσων ενημέρωσης που εμπόδισαν τους ψηφοφόρους να κάνουν μία επιλογή έχοντας σχηματίσει εγνωσμένη άποψη, ο Ορμπάν απάντησε ειρωνικά «ευχαριστώ για τη συμβολή».

Παράλληλα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενισχύσει τις διπλωματικές του σχέσεις με την Πολωνία, αλλά και με τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, οι οποίοι τον στήριξαν προεκλογικά.

Πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου


Εν τω μεταξύ η ιστορική εφημερίδα Magyar Nemzet ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κυκλοφορία της έπειτα από ογδόντα χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Πρόκειται για μία εκ των δύο αντιπολιτευόμενων εφημερίδων εθνικής κυκλοφορίας.

Ο ιδιοκτήτης της Λάγις Σιμίσκα ήταν κάποτε σύμμαχος του πρωθυπουργού της χώρας, όμως διαφώνησε μαζί του έπειτα από την ακροδεξιά στροφή του Όρμπαν και έγινε ένας από τους πιο σφοδρούς πολέμιούς του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Η εταιρία συμμετοχών ΜΜΕ του Σιμίσκα, που είχε κάποτε υψηλά κέρδη, άρχισε να καταγράφει μεγάλες ζημιές όταν διαφώνησε με τον Ορμπάν και οι εκδόσεις της στερήθηκαν την κυβερνητική διαφήμιση.

Το γεγονός αυτό επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου στη χώρα και ενισχύσει τις διαμαρτυρίες πολλών πως η χώρα διολισθαίνει προς τον απολυταρχισμό.

«Λόγω οικονομικών προβλημάτων της Magyar Nemzet, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγική δραστηριότητα περιεχομένου ΜΜΕ από τις 11 Απριλίου 2018,. Ως εκ τούτου η Magyar Nemzet και η ηλεκτρονική εκδοχή της, mno.hu, θα κλείσουν», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εκδοτική εταιρία.

Οι μοναδικές εναπομείνασες ανεξάρτητες εκδόσεις με εκτεταμένη απήχηση είναι η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Index.hu, την οποία διαχειρίζονται συνέταιροι του Σιμίσκα και ο τηλεοπτικός όμιλος RTL ο οποίος ανήκει στον γερμανικό όμιλο Bertelsmann.

Η άλλη ανεξάρτητη εφημερίδα με κυκλοφορία σε όλη τη χώρα, η Nepszava, ανήκει στον πρώην ταμία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λάζλο Πους μέσω μιας αυστριακής εταιρίας, αλλά έχει πολύ μικρότερη αναγνωσιμότητα από το Index.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/ougaria-me-tin-pro8isi-tou-nomosxediou-stop-soros-ksekina-o-viktor-ormpan
Πηγή: zougla.gr

Πηγή: AZ News

Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes