Το Ισραήλ προβαίνει στην κατάσχεση της γης των Βεδουίνων της Παλαιστίνης


Το Human Rights Watch καταδικάζει την απόφαση του ισραηλινού δικαστηρίου σχετικά με την απαλλοτρίωση των εδαφών των Παλαιστινίων Βεδουίνων, υποστηρίζοντας ότι η ετυμηγορία αυτή θ' ανοίξει το δρόμο της έξωσης των Παλαιστινίων.

"Είναι μια θλιβερή ημέρα, εφόσον το ανώτατο ισραηλινό δικαστήριο παρέχει νομική κάλυψη στις αναγκαστικές εξώσεις, όπως στην περίπτωση των δύο αυτών χωριών" δήλωσε την Τετάρτη η Διευθύντρια του HRW στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Sarah Leah Whitson, αναφερόμενη στα χωριά al-Araqib και Shariaa στο βόρειο τμήμα του Negev.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ διέταξε την κατάσχεση 100 στρεμμάτων γης, που ανήκει σε Βεδουίνους της Παλαιστίνης, κοντά στα δύο αυτά χωριά.
Η γη είναι κληρονομιά της Παλαιστινιακής φυλής al-Ukbi, η οποία ζούσε και καλλιεργούσε την γη αυτή δεκαετίες τώρα. Αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έκρινε ότι η περιοχή πρέπει να καταχωρηθεί στην λεγόμενη Αρχή της Ισραηλινής Ανάπτυξης.
"Η κυβέρνηση του Ισραήλ πρέπει να αφήσει τις κοινότητες αυτές να παραμείνουν εκεί όπου είναι, και δεν πρέπει να τις εξαναγκάσει για άλλη μία φορά να μετακινηθούν", δήλωσε η Whitson. Η απόφαση του δικαστηρίου καταπατά το "διεθνές δίκαιο, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη διακρίσεων, με τις εξώσεις στα κατεχόμενα εδάφη από τις ισραηλινές αρχές", προσέθεσε.



Ο ισραηλινός στρατός εκτόπισε με τη βία τη φυλή al-Ukbi το 1951, 20 χιλιόμετρα ανατολικά του al-Araqib, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Τα χωριά των Βεδουίνων στην έρημο συχνά έρχονται αντιμέτωπα με επιτιθέμενες ισραηλινές δυνάμεις. Περισσότεροι από 150.000 Βεδουίνοι ζουν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, κυρίως μέσα και γύρω από την περιοχή του Negev. Σχεδόν η μισοί Βεδουίνοι ζουν σε χωριά όπου το Ισραήλ τους απαγορεύει την πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.
Πηγή: presstv.ir

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes