Δραγασάκης: Θα συγκυβερνούσαμε με τη ΝΔ, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε Αξιωματική Αντιπολίτευση την Χρυσή Αυγή! [Βίντεο]


Τόσο οι «νταβατζήδες», όσο και οι διεθνείς τοκογλύφοι εδώ και καιρό απαιτούν την μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ – Σύριζα. Ο λόγος για αυτή τους την απαίτηση είναι η νομιμοποίηση τόσο του αριστερού μνημονίου, όσο και των παλαιότερων...
...αλλά και η εφαρμογή των επαίσχυντων μνημονιακών μέτρων από μία κυβέρνηση που θα κατέχει συντριπτική πλειοψηφία στη Βουλή.
Το καθεστώς, όμως, αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην πραγμάτωση της απαίτησης των εντολέων του. Αν εν τέλει συγκυβερνήσουν Σύριζα και ΝΔ, τότε βάσει των ποσοστών που δείχνουν για τα κόμματα οι δημοσκοπήσεις, Αξιωματική Αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή. Αυτό, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, αλλά και των νόμων του κράτους, προβλέπει κάποια παραπάνω προνόμια, τα οποία δεν είναι έτοιμο να εκχωρήσει το μνημονιακό κατεστημένο.
Αυτούς τους προβληματισμούς κατέθεσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Star. Κληθείς να σχολιάσει τα ανοιχτά παράθυρα συγκυβέρνησης που έχουν αφήσει τόσο η ΝΔ προς τον Σύριζα, όσο και το αντίστροφο, άρχισε να αναμασά ακαταλαβίστικες – πολιτικάντικες πομφόλυγες, οι οποίες άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίες.
Στη συνέχεια, όμως, είπε το εξής αποκαλυπτικό: «Δεν πρέπει με δική μας ευθύνη να επιτρέψουμε τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να την καταλάβει ένα κόμμα σαν την Χρυσή Αυγή».
Τι θα κάνουν λοιπόν, για να αποφευχθεί αυτό το εφιαλτικό, γι’ αυτούς, σενάριο; Το έχει ήδη αποκαλύψει στο παρελθόν η εφημερίδα «Δημοκρατία»:
"Πραγματικά, δεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι! Το τελευταίο διάστημα ακούω τον προβληματισμό για το ποιος θα αναλάβει αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, σε περίπτωση που συγκροτηθεί μεγάλος συνασπισμός ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ρόλο αυτό η Χρυσή Αυγή - με τα προνόμια που δίνονται από τον κανονισμό της Βουλής-, κάποιοι σκαρφίζονται το εξής:
Οι υπουργοί που προέρχονται από το δεύτερο κόμμα να ανεξαρτητοποιούνται ή να παραιτούνται, όπως έκαναν οι κ. Δήμας και Αβραμόπουλος με την κυβέρνηση Παπαδήμου...".

Πηγή: xryshaygh.com

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes