Νόμιμη η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Συρία λέει η Μόσχα

«Δεν παραβιάζουν, υπό καμία άποψη, το διεθνές δίκαιο» τονίζει το ρωσικό ΥΠΕΞΗ μεταφορά όπλων από την Ρωσία στην Συρία διεξάγεται κάτω από νόμιμα συμβόλαια που δεν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Αυτές οι μεταφορές διεξάγονται σε πλήρη συμμόρφωση με διμερή συμβόλαια που υπογράφησαν με τις νόμιμες συριακές αρχές και για αυτό το λόγο, δεν παραβιάζουν, υπό καμία άποψη, το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.
«Δεν υπάρχει καθεστώς αποκλεισμού στην μεταφορά όπλων στην Συρία…και θα σεβαστούμε όλες τις υποχρεώσεις μας προς αυτή την χώρα στον τομέα της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας», τόνισε ο Ζαχάροβα.
Επίσης χαρακτήρισε «παράλογο» τον ισχυρισμό της Δύσης ότι η ρωσική βοήθεια στην Συρία στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση του εξτρεμισμού του Ισλαμικού Κράτους.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν επιδιώκουμε κανέναν άλλο στόχο, πέρα από τη μάχη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία με την παροχή στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας στην Δαμασκό», πρόσθεσε.


Πηγή: newsbeast.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes