Άσαντ: η Δύση θέλει να ξεφορτωθεί εμένα και τον Πούτιν! Προτιμούν αχυρανθρώπους


Η Δύση προσπαθεί να περάσει την εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν ως εχθρού και δικτάτορα, ο οποίος παρουσιάζει ρωγμές εξαιτίας της εγχώριας αντιπολίτευσης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ σε συνέντευξή του την Τρίτη.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Ασαντ δήλωσε ότι η Δύση έχει εξαπολύσει έναν λεκτικό πόλεμο εναντίον του όπως ακριβώς ήταν και κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Οι εξελίξεις στη Συρία, μοιάζουν πολύ με αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή σας» δήλωσε ο Ασαντ σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Πούτιν έχει προβληθεί από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως εχθρός, ως τσάρος, ως δικτάτορα που θέλει να πατάξει την αντιπολίτευση, κάποιο που ήρθε στην εξουσία με αντιδημοκρατικό τρόπο, ακόμη κι αν είχε εκλεγεί μέσα από μια λαϊκή ψηφοφορία που αναγνωρίζεται από τη Δύση. Όχι πια. Αυτό είναι η δυτική προπαγάνδα»  συμπληρώνει ο  Μπασάρ Ασαντ.
Είπε επίσης ότι οι δυτικές δυνάμεις δούλευαν σκληρά για να επιφέρουν αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, τη Ρωσία και άλλες χώρες.
«Δεν αναγνωρίζουμε τους άλλους ως εταίρους και κυρίαρχα κράτη. Το μόνο που θέλουν είναι να αντικαταστήσουν κάποιον που δεν τους αρέσει με κάποιον που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, που όμως δεν συμφέροντα της χώρας του».
Πηγή: freepen

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes