Προσφυγικό: Κατεπείγουσα ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο, δακρυγόνα και καταστολή στην Ουγγαρία


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τίθεται σήμερα σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μετεγκατάσταση επιπλέον 120.000 προσφύγων από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Καθοριστική θα είναι η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την Τρίτη για το προσφυγικό, όπως τόνισε χθες ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την ολοκληρωτική "περίφραξη" της χώρας του με νέους φράχτες στα σύνορα με Ρουμανία και Κροατία. Την ίδια ώρα,η ουγγρική αστυνομία συνέλαβε 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας "τρομοκράτης", καθώς πρόσφυγες και μετανάστες στα πρόσφατα σφραγισμένα σύνορα της Ε.Ε. με τη Σερβία συγκρούστηκαν με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτόξευσαν νερό και δακρυγόνα.


Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με οπισθοφυλακή θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν κατά μήκος των κλειστών συνόρων με τη Σερβία, όπου νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες τους πέταγαν πέτρες, απαιτώντας είσοδο στη χώρα. Τουλάχιστον 20 αστυνομικοί και 2 παιδιά τραυματίστηκαν, σύμφωνα με Ούγγρο αξιωματικό ασφάλειας.
«Η αστυνομία συνέλαβε αναγνωρισμένο τρομοκράτη» μεταξύ των 29, είπε ένας σύμβουλος ασφάλειας του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στην κρατική τηλεόραση Μ1. Εκπρόσωπος τύπου είπε ότι ο άντρας αυτός ήταν «στη βάση δεδομένων των υπηρεσιών ασφάλειας».
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας κατηγόρησε την Ουγγαρία για «βάναυση» και «μη-ευρωπαϊκή» συμπεριφορά και ζήτησε από την Ε.Ε. να επέμβει.
Η Κροατία είπε ότι θα στείλει ειδικούς στα σύνορά της με τη Σερβία να ταυτοποιήσουν ναρκοπέδια από τους Βαλκανικούς πολέμους της δεκαετίας του '90.
Πηγή: avgi

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου



Κοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes