Η κόρη της Εισαγγελέως Εφετών ...ήταν υποψήφια με τη ΝΔ


Οι μαφιόζοι της πολιτικής έχουν λευκό ποινικό μητρώο και ασυλία ώστε να μπορούν να επανεκλέγονται χωρίς προβλήματα και να προωθούν τα συμφέροντα των ξένων.

Διαβάστε σχετικά άρθρο της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ":

Εισαγγελέας Εφετών σε νέες περιπέτειες!


Είχε ταλαιπωρήσει τον Ι. Αγγέλου και είχε αντιμετωπίσει πολύ σκληρά την Κατερίνα Πελέκη
Εισαγγελέας Εφετών, επιφορτισμένη να αποδίδει Δικαιοσύνη, εμφανίζεται να έχει στενή σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πρόσωπο του οικογενειακού κύκλου της πολιτεύεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ίδια στιγμή, καταγγέλλεται ότι αφαίρεσε δικογραφία από συναδέλφους της εις βάρος μεγαλοεπιχειρηματία, ενώ στο παρελθόν είχε εξαντλήσει την αυστηρότητά της στο πρόσωπο του Γιάννη Αγγέλου, στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, που τελικά ούτε καν στο εδώλιο... παραπέμφθηκε.
Ο λόγος για την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Η Ελένη Αντωνίου Γρηγοράκη, κόρη της κυρίας Τσατάνη, είναι (!) υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου και... περήφανα αναφέρει στο βιογραφικό σημείωμά της ότι η μητέρα της είναι εισαγγελική λειτουργός. Ωστόσο, η κόρη της εισαγγελέως δεν είναι το μόνο πρόσωπο από τον στενότατο οικογενειακό κύκλο της με κομματική ιδιότητα. Στο παρελθόν ο σύζυγός της, Αντώνης Γρηγοράκης, είχε διατελέσει νομάρχης και ήταν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, επί υπουργίας Μ. Κεφαλογιάννη, διετέλεσε επικεφαλής του ΝΑΤ. Παραιτήθηκε, στη συνέχεια, κατηγορώντας τον διάδοχο του κ. Κεφαλογιάννη, τον Γ. Βουλγαράκη, ότι τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Εκείνη την περίοδο, όμως, δεν κατόρθωσε να ενταχθεί στις λίστες υποψήφιων βουλευτών του κόμματος.

Εξαίρεση
Θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, έχοντας τόσο στενές σχέσεις με τη Ν.Δ., να έχει ζητήσει την αυτοεξαίρεσή της όσον αφορά την κρίση για τον Γιάννη Αγγέλου, τον στενότερο συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή. Αντ' αυτού, η εισαγγελέας επέλεξε να συνεχίσει να χειρίζεται την υπόθεση. Προφανώς επειδή ήταν σίγουρη ότι δεν θα επιδείκνυε καμία επιείκεια. Μάλιστα, καταγγέλθηκε για τον αυστηρότατο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον Γιάννη Αγγέλου, στο πλαίσιο της ανάκρισης για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.
Η κυρία Τσατάνη, με τη σύμφωνη γνώμη της τότε ειδικής εφέτου ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, επέβαλε στον κ. Αγγέλου την καταβολή της εξαντλητικής εγγύησης των 400.000 ευρώ.

Η εγγύηση
Απλώς να θυμίσουμε ότι σε περιπτώσεις μεγαλοεφοπλιστών διωκόμενων για βαρύτατα εγκλήματα, όπως η διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας κ.λπ., επεβλήθησαν πολύ μικρότερα ποσά εγγυήσεων. Για την ιστορία, το ποσό της εγγύησης μειώθηκε τελικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στα 150.000 ευρώ και τελικά ο κ. Αγγέλου απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και ουδέποτε παραπέμφθηκε σε δίκη. Αντιθέτως, η άδικη ανάμειξη του ονόματός του στην τότε σκανδαλολογία, που βέβαια είχε στόχο τον κ. Καραμανλή, ίσως να κόστισε στον κ. Αγγέλου
την περιπέτεια με την υγεία του...
Σκληρή ήταν η αντιμετώπισή της και απέναντι στη συμβολαιογράφο της υποθέσεως της Μονής Βατοπαιδίου, την Κ. Πελέκη. Κατά περίεργη σύμπτωση, η κυρία Πελεκη είναι σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη. Σαν να έμοιαζε ότι η κυρία Τσατάνη ήθελε να «τιμωρήσει» όσους σχετίζονταν με την ηγεσία του κόμματος που δεν επέλεξε τον σύζυγό της για την τοποθέτησή του στις βουλευτικές λίστες.

Στο μεταξύ, το όνομα της κυρίας Τσατάνη βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή δημοσίευμα περιοδικού στο οποίο καταγγέλλεται ότι προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση, η οποία άκρως επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «δικαστικό πραξικόπημα», αφαιρώντας από συναδέλφους της εισαγγελείς Διαφθοράς «καυτή» δικογραφία σε βάρος επιχειρηματία και συνεργατών του, ένα βήμα πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης.

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes