Ισόβια ο Σμπώκος για τα εξοπλιστικά - Τσοχατζόπουλος και λοιποί πολιτικάντηδες κρύφτηκαν πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου


Έκλεισε με πάταγο η υπόθεση με τις μίζες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γιάνη Σμπώκο (πρώην διευθυντής Εξοπλισμών) και 25 και 20 χρόνια, αντίστοιχα, στους Αντώνη Κάντα (πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών) και Νίκο Λεονταρίτη (στέλεχος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών), οι οποίοι βρέθηκαν στο εδώλιο με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Θα πει, κάποιος, ότι είναι λογικά αδύνατον να βρίσκεται στο σκαμνί ολόκληρο το επιτελείο ενός υπουργού και να απουσιάζει ο ίδιος. Στο «ελλαδιστάν», όμως, αυτά είναι εξόχως λογικά, αφού υπάρχει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου. Έτσι για την συγκεκριμένη υπόθεση ο Τσοχατζόπουλος βγαίνει «καθαρός», όπως αντιστοίχως έχουν παραγραφεί οι ευθύνες άλλων υπουργών, όπως ο «μπροστάτζας» Μεϊμαράκης, ο Βενιζέλος, ο Γιάννος Παπαντωνίου κλπ.
Έτσι άλλο ένα από τα εκατοντάδες σκάνδαλα εκατομμυρίων που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή «κλείνει» χωρίς να τιμωρηθεί ο αντίστοιχος πολιτικάντης, που υπήρξε ηθικός και φυσικός αυτουργός. Τόσο ο Σύριζα, όσο και η ΝΔ που είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση, απολαμβάνουν της ασυλίας που προσφέρει ο επαίσχυντος νόμος Βενιζέλου και έτσι δεν προχωράνε στην κατάργησή του.
Πηγή: xryshaygh

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρουΚοινοποιήστε το:

 
Copyright © ANTIZITRO. Designed by OddThemes